Diari La Veu del País Valencià
L’Institut Valencià de Cultura triplica les ajudes al foment de les activitats musicals
RedactaVeu / València

L’Institut Valencià de Cultura ha publicat hui al DOCV les ajudes al foment de les activitats musicals. El més destacat és que es triplica el pressupost de les ajudes respecte a l’any 2015.

Segons el conseller Vicent Marzà “aquesta convocatòria és una mostra clara del suport que des de Cultura es vol oferir a la música valenciana en totes les seues expressions, perquè aquesta ajuda no sols suposa un important increment del pressupost, sinó que les bases de la convocatòria permeten obrir-se a iniciatives musicals i tipus de música que s’han desenvolupat al llarg de les nostres comarques i que fins ara no havien sigut considerades com a possibles beneficiàries d’ajudes institucionals”.

El 2015 hi havia tres modalitats d’ajudes dividides en organització i realització de festivals musicals, a les quals corresponia la quantitat de 63.000 €; organització i realització de cursos de perfeccionament musical amb 25.410 €; i projectes de producció musical que tenia 15.000 €. En 2016, les modalitats s’han ampliat a sis: festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular, gires fora del País Valencià i projectes de producció musical. Podeu veure les assignacions econòmiques clicant sobre l’enllaç.

Abel Guarinos, qui ja va avançar aquestes assignacions econòmiques en aquest diari quan fou entrevistat, ha destacat el canvi d’implicació, ”enguany tripliquem econòmicament el suport a la producció musical i als festivals musicals que es fan al llarg i ample del nostre territori, amb la intenció de donar suport més i millor a totes les agrupacions musicals professionals que fins ara rebien la nostra ajuda, però també per a incorporar eixes músiques i festivals que fins ara no havien gaudit d’ajudes institucionals i que des de fa anys treballen per visualitzar la música en valencià”, ha explicat el director general de l’IVC.

La distribució d’aquestes ajudes entre les diferents modalitats serà proporcional al nombre de propostes presentades, i si en la convocatòria de 2015 s’establia un import màxim d’ajuda de 6.000 €, en la de 2016 quasi es triplica i l’import màxim és de 15.000€.

El termini de presentació de sol•licituds és de 45 dies naturals a partir de l’endemà de la publicació de l’ordre, per tant, el termini finalitzarà el pròxim 12 de setembre. Es podrà fer de manera presencial, per correu o de manera telemàtica.

Al llarg de la setmana que ve es publicaran la resta d’ordres d’ajudes i subvencions de les activitats artístiques competència de l’Institut Valencià de Cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa