Diari La Veu del País Valencià
Activat el nivell alt per calor a l’interior de les demarcacions de València i Alacant

RedactaVeu / València.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat per a divendres i dissabte el nivell d’intervenció taronja (alta) a diferents zones de l’interior de les demarcacions de València i Alacant. Concretament, es veuran afectades localitats com Cofrents, Xàtiva, Ontinyent i Cocentaina i la resta de municipis de les comarques de la Foia de Bunyol, la Vall de Cofrents, la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d’Albaida. En aquestes zones, es podria arribar a temperatures que rondaran els 40 graus de màxima, segons les prediccions anotades en el sistema de vigilància meteorològic de la Fundació Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).

Les àrees afectades per aquest nivell alt són les zones termoclimàtiques 14, 17 i 18.

I, per a diumenge 31 de juliol, la predicció del CEAM és que la zona 14 passarà a nivell groc, mentre que es mantindran en nivell taronja les zones 17 i 18 i s’incorporarà a aquest nivell la zona 13, que inclou el litoral de la província de València i aglutina municipis de la comarca de l’Horta Nord.

Diumenge 31/07/2016. Imatge: CEAM.

Recomanacions

Des de la Direcció General de Salut Pública, es recorda que els principals grups de població als quals cal atendre en situacions de calor alta i extrema són els ancians, els xiquets, les embarassades i totes aquelles persones que pateixen malalties cròniques que requereixen medicació.

Així mateix, es recomana i recorda que és important seguir senzilles mesures preventives que podeu consultar al següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa