Diari La Veu del País Valencià
Revalorització de Benicalap a través del futur Centre Cultural Bombas Gens

RedactaVeu / València.

Les obres de rehabilitació del Centre Cultural Bombas Gens s’allargaran fins a la primavera de l’any que ve, quan està prevista l’obertura d’aquest nou espai, segons ha explicat aquesta setmana la vicepresidenta de la Fundació Per Amor a l’Art. Aquest serà un espai que, per iniciativa privada, es convertirà en un centre social i d’art que suposarà un pol d’atracció de València.

Bombas Gens Centre d’Art albergarà la col·lecció Per amor a l’Art de fotografia i art contemporani composta per conjunts amplis i singulars d’artistes nacionals i internacionals. Actualment, compta amb unes 1.300 obres i al voltant de 100 autors.

“La Fundació Per amor a l’Art és una de les exemplificacions més grans del que pot ser l’aportació des del sector privat a la cultura i al benestar social”, ha indicat el cap del Consell, Ximo Puig, en una visita durant la qual ha recorregut les instal·lacions. A més, ha remarcat la “revaloració” que suposarà per a la zona, atès que aquest centre “serà un pol de referència per a la ciutat de València”.

Art, Recerca i l’Acció Social

La Fundació per Amor a l’Art disposarà de diferents dependències en aquest emblemàtic edifici on s’albergarà la col·lecció Per amor a l’Art de fotografia i art contemporani i on s’oferiran exposicions temporals a partir d’aquesta col·lecció, així com un extens programa públic i pedagògic. També hi haurà lloc per al Centre de Dia Fundació Per Amor a l’Art, centre d’atenció socioeducativa per a la infància, i per al Centre de Coordinació de l’Equip Wilson, destinat a la recerca i divulgació de la malaltia de Wilson.

Edifici

El Centre Cultural Bombas Gens tindrà la seua seu en l’antiga fàbrica Bombas Gens, situada en l’avinguda de Burjassot, que va tancar les seues portes en 1991. Aquest edifici es troba en procés de catalogació com a Bé de Rellevància Local i compta amb una superfície total construïda de 4.000 m2 sobre una superfície de parcel·la de 6.200 m2. L’arquitecte que encapçala l’equip tècnic encarregat de les obres de rehabilitació és Eduardo de Miguel.

Susana Lloret ja va explicar a l’inici de les obres que s’interessaven per aquest espai a causa de la singularitat de la seua arquitectura i que, a més, també considerava que seria una clara contribució a la ciutat i a la revitalització del barri.

El conjunt arquitectònic original està format pel cos principal en el qual estaven situades les oficines, un grup de quatre naus adossades en les quals es desenvolupava l’activitat industrial i una vila. En aquest conjunt industrial, de gran valor arquitectònic, destaca la façana art decó que cau a l’avinguda Burjassot.

Fundació

La Fundació Per Amor a l’Art es defineix com un projecte familiar, que sorgeix de la necessitat de compartir amb la societat part del que aporta. Formalment, la fundació es va crear en 2014, d’una banda, per a ocupar-se de compartir recursos amb els més desfavorits, impulsar la recerca i la divulgació de les malalties rares i, d’altra banda, per a acostar l’art al públic general.

Comparteix

Icona de pantalla completa