Diari La Veu del País Valencià
El govern de Calp fa desaparèixer el valencià de la senyalització viària

Xavier Pérez / Calp.

El PP de Calp, juntament als altres dos partits que conformen l’equip de govern (Gent per Calp i Alternativa popular de Calpe, dos escissions dels populars) ha fulminat el valencià de la nova cartelleria i senyalització que s’ha instal·lat en aquesta població de la Marina Alta.

Cal recordar que l’alcalde és César Sánchez, actual president de la Diputació d’Alacant.

El portaveu del grup municipal del PSPV, Santos Pastor, en declaracions a La Veu ha lamentat “l’actitud de l’equip de govern respecte a la discriminació de la nostra llengua, fins i tot fent-la desaparèixer de tota la població. Abans encara estaven en bilingüe, però ara la nova cartelleria i senyalització està tota en castellà”.

“Esperem que l’equip de govern rectifique perquè està incomplint i vulnerant la Llei d’Ús del Valencià. Estem en un poble, una comarca i una comunitat on el valencià és un símbol d’identitat irrenunciable”, ha afirmat.

Els socialistes asseguren a més que aquesta marginació de la nostra llengua no es produeix només en la senyalització de carrers sinó també en els impresos oficials de l’ajuntament, cosa que, per cert, ja li va valdre en el seu dia una estirada d’orelles per part del Síndic de Greuges a l’executiu integrat per PP, APPC i Gent de Calp.

Així, expressions com ‘Penyal d’Ifach’, ‘Ajuntament’, ‘Platja’, ‘Nucli Antic’ o ‘Cementeri’ ja no es poden veure als carrer d’aquesta població.

Santos Pator també ha anunciat a La Veu que el seu grup presentarà una moció en el pròxim ple de setembre per abordar aquest tema d’atac frontal al valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa