Diari La Veu del País Valencià
Alcalà d’Henares cancel·la el concert de Francisco pels insults a Mónica Oltra
RedactaVeu / Alcalà d’Henares-València

El proper 20 d’agost comença el cicle Concerts de la Muralla que té lloc a la vila d’Alcalá d’Henares. Un d’aquests concerts era el que havia de celebrar el crooner d’Alcoi, Francisco amb la Banda Simfónica Complutense, amb direcció del valencià Pasqual Piqueras, el proper 3 de setembre. El concert duia per títol: “Nuestra música: la Zarzuela” on el cantant faria un repàs “durant dues hores i mitja” a àries i cançons de sarsueles com La del manojo de rosas, La Tabernera del Puerto, La dolorosa o La canción del olvido,…

El mes de juny l’ajuntament, governat per PSOE i SOMOS Alcalá, anunciava la incorporació del cantant d’Alcoi dins del programa del cicle, però, el passat 29 de juliol, SOMOS Alcalá emetia un comunicat que deia: “Francisco no actuarà a Alcalà”.

Els motius de la cancel·lació, segons el partit en el govern, era que “l’escassa venda d’entrades per al concert de Francisco ha fet palès que els veïns i veïnes d’Alcalà d’Henares no toleren ni donen suports a comportaments masclistes com els protagonitzats pel cantant recentment”. Tot seguit, argumenten que Francisco “proferí una sèrie d’insults des del seu perfil en Facebook a Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana amb frases com: “Li recomane pollardón i pichichilina. Això sí, si hi ha un valent que no tinga estómac”. Adjunten també la captura del mur amb la manifestació del cantant.

Finalment, diuen que “malgrat les disculpes demanades posteriorment, la seua inacceptable actitud ha sigut resposta pels veïns i veïnes de la ciutat amb una contundent indiferència davant les entrades per al seu concert. Aquest ha sigut l’únic concert suspès per falta de venda d’entrades del cicle Concert de la Muralla, per tant, el missatge que es transmet davant actituds masclistes és inqüestionable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa