Diari La Veu del País Valencià
Puig envia Calabuig a Brussel·les i Mari Parra (Bloc) substitueix Cucarella

Xavier Pérez / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anuncià a l’acte d’aniversari del primer any de govern del Botànic que faria una remodelació del Consell per “ajustar i millorar la gestió”, un fet, segons el president, “normal en qualsevol govern”.

La primera crisi de govern del Botànic ha arribat i hui, encara que siga en el segon escalafó de la Generalitat, en la reunió del Consell, es nomenaran nous directors generals i altres càrrecs de l’equip de Puig.

Sens dubte, encara que no afecte directament les conselleries, el moviment més significatiu és el que Ximo Puig farà amb l’actual portaveu del grup socialista i tinent d’alcalde de València, Joan Calabuig. El líder del Botànic enviarà l’edil socialista a Brussel·les, concretament serà nou delegat de la Generalitat per a la Unió Europea.

Per altra banda, una de les conselleries on hi ha hagut més desacords és la que comanda Rafa Climent. En Economia, la jove regidora de Vila-real de Compromís, Mari Parra, substituirà Mònica Cucarella al capdavant de la Direcció General d’Internacionalització. Segons ha pogut saber La Veu, aquesta doctora en Economia i experta en comerç internacional és de la màxima confiança del conseller Climent, i especialment del seu cap de Gabinet, Rafa Carbonell. Parra és membre actualment de la nova executiva del Bloc que lideren Àgueda Micó i Rafa Carbonell.

Mari Parra. Foto: Ajuntament Vila-real.

El president també li podria buscar destí a una altra directora general, Maria José Mira, després dels desacords amb el conseller Climent per la “batalla” dels horaris comercials.

Cal recordar que el conseller d’Economia, Rafa Climent, va destituir Cucarella per la “delicada situació personal” després de l’informe de Transparència que veu incompatible el seu càrrec amb el d’apoderada en una gasolinera d’Alzira (la Ribera Alta) i que està denunciada per desobediència per no haver-hi descontaminat les seues instal·lacions.

Per altra part, Ximo Puig ha de nomenar una nova directora general en Sanitat que per “quotes” ha de ser de Compromís, després de la dimissió de Dolores Salas.

Salas va decidir presentar la seua dimissió del seu càrrec davant la “pressió” a la qual va assegurar haver-se vist sotmesa per la polèmica generada amb el contracte de la seua filla en la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), encara que va incidir que la seua renúncia “no significa reconèixer cap irregularitat”.

A mitjan matí Mónica Oltra, en roda de premsa, donarà a conèixer tots els nomenaments que també podrien afectar el nucli dur de Comunicació de Presidència i Marta Hortelano, exredactora de Las Provincias i fins a hui responsable d’un Departament de Comunicació de Blanqueries, substituirà Ximo Clemente al capdavant de la Comunicació del Consell. Mentre el periodista de l’Alcúdia anirà a un altre Departament de Presidència.

Comparteix

Icona de pantalla completa