Diari La Veu del País Valencià
El Consell destina 361.000 € al foment de la Pilota Valenciana
RedactaVeu /València

El ple del Consell ha aprovat, aquest dijous, el conveni entre la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Federació de Pilota Valenciana “per a fomentar i donar suport a la Pilota Valenciana com a esport autòcton” del País Valencià. L’objecte del conveni és establir la col·laboració entre ambdues entitats “i protegir i difondre els esports i jocs autòctons, dins i fora de la Comunitat Valenciana, com a forma de promocionar i mantenir les tradicions esportives valencianes”.

La Conselleria d’Educació col·laborarà amb 361.000 euros en les despeses ocasionades pel desenvolupament de les diferents línies d’actuació de la Federació. Així mateix, a través d’aquest conveni, la Federació de Pilota Valenciana es compromet a presentar un projecte esportiu amb els programes i activitats esportives, calendari i objectius previstos.

La Federació contemplarà la utilització de les dues llengües oficials

El projecte inclourà activitats que puguen contribuir a visualitzar el principi d’igualtat de gènere i les actuacions federatives contemplaran la utilització de les dues llengües oficials.

El projecte estarà integrat per tres programes: El Programa I relatiu a la gestió i funcionament; el Programa II, relatiu a activitats esportives, i el Programa III, relatiu a tecnificació esportiva, que inclou dos subprogrames, un referent a les Escoles de Tecnificació Esportiva distribuïdes pel País Valencià i un altre referent al Centre d’Especialització de Pilota Valenciana (CESPIVA) i al desenvolupament d’un grup d’esportistes de la modalitat d’’escala i corda’ i de la modalitat de ‘raspall’.

Així mateix la Federació de Pilota Valenciana es compromet, entre altres accions, a realitzar les actuacions necessàries per al desenvolupament dels programes, així com a fer constar expressament la col·laboració de la Generalitat.

Dels 361.000 euros que la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport aportarà, a través d’aquest conveni, es destinaran 86.000 euros al Programa I, de gestió i funcionament; 145.000, al Programa II, d’activitats esportives, i 130.000, al programa de tecnificació esportiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa