Diari La Veu del País Valencià
Benicarló demanarà ‘responsabilitats a Renfe per discriminació lingüística’
RedactaVeu / Banicarló

Ahir a boqueta nit, Xavier Lluís es trobava a l’estació de Benicarló-Peníscola, competència d’Adif. L’usuari, a través de twitter assegurava que “la ‘taquillera no em vol atendre perquè parlo català”, seguidament demanava que “l’ajudaren”.

Uns minuts després, el mateix usuari tornava a piular que “Renfe responia altres usuaris”, que feien altres preguntats o peticions s’entén que en altres llengües, mentre que “a mi no em responen”.

Davant els fets, ha estat l’ajuntament de Benicarló qui ha recollit la situació, i ha emès un comunicat on diu que “davant dels fets, a través de la Regidoria de Normalització lingüística”, volen manifestar que: “En cas de confirmar-se, estem davant un nou cas de discriminació lingüística, això suposa una vulneració de la legalitat vigent”, recorden que “les Administracions públiques han de vetllar perquè no tornen a produir-se aquests tipus de vexacions per motius lingüístics, l’Ajuntament de Benicarló investigarà els fets denunciats i en cas de confirmar-se demanaran responsabilitats a l’empresa”, mentre que finalment, recorden que “cal arribar a la igualtat lingüística plena i efectiva a l’administració, al carrer, als mitjans de comunicació i la societat en general”.

Comunicat de l’Ajuntament de Benicarló.

Per altra banda, els fets denunciats per Xavier Lluís, també han rebut el suport d’altres forces polítiques com ara bé Compromís per Benicarló.

Resposta d’Adif a Xavier Lluís.

Després que haja aparegut el comunicat de l’Ajuntament de Benicarló i que la premsa se n’haja fet ressò, Adif ha respost l’usuari dient que “Adif és una empresa nacional i en èpoques com aquestes es trasllada personal d’altres comunitats per cobrir llocs”. “Disculpa. A pesar d’aquesta circumstància s’intenta comunicar de la millor manera possible”. Tot i això, la resposta de l’empresa ha estat feta en castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa