Diari La Veu del País Valencià
Maria del Mar Bonet, la veu de la Mediterrània omplirà de sentiment Sagunt a Escena

Diria que no tinc por,

que, d’ella, en vaig fer encenalls.

Tot crema i jo ho miro, mut,

sense escarafalls;

els blats i les palleres

de la meva joventut.

Calla, dolor:

sóc ja de mi sols una resta,

però encar és íntima festa

sentir, de lluny, la veu del mar.

La veu del mar, Maria del Mar Bonet

Xavier Pérez / Sagunt

La veu en majúscules de la cançó, la veu de la Mediterrània, desembarca de nou al País Valencià, concretament al festival per excel·lència, a Sagunt Escena, on la impressionant acústica del teatre romà farà de cambra de ressonància de les cançons i les emocions que sempre transmet la cantat de Palma. Serà el 25 d’agost al recital ‘Les dones canten a la Mediterrània’

Coincidint amb l’Any Llull, Maria del Mar Bonet recupera les cançons que va publicar en el seu àlbum ‘Amic, Amat’ (2004), on va musicalitzar els textos del poeta català Jacint Verdaguer o les ‘Perles del Llibre d’Amic e d’Amat’ de Ramon Llull, com ‘L’amor és mar desfeta’ o ‘Digues amic’.

La cantant combinarà aquestes peces amb les del seu disc ‘Encoratjar’ (1977) en un repertori especial per a l’ocasió que es completa amb cançons dels treballs que va publicar durant els primers anys de la seua carrera. Algunes d’aquestes no les cantava des de fa dècades com ‘No trobaràs la mar’ o ‘Aigo’.

Cal destacar així la llarga i reeixida trajectòria de Bonet sobre els escenaris i la seua capacitat de saltar de dècada en dècada sempre igual d’estimada, amb una obra discogràfica impecable i gust per la poesia i la bellesa tant en el cant com en la composició.

La intèrpret demostrarà en el recital que el Mediterrani sempre ha sigut el punt de referència de la seua vida artística i personal i que ho ha considerat com la seua font d’inspiració.

>

MARIA DEL MAR BONET – Cançó del Cavaller de Sant Jordi (Video oficial)

Ovidi i Estellés

L’acompanyaran a Sagunt les cantants Maria Arnal i Marcel Bagés, que han preparat un repertori que barreja també composicions de tradició oral amb temes propis, tot a partir d’una recerca d’enregistraments de camp i en arxius i fonoteques de la península.

Oferiran “músiques per a acompanyar la vida, la festa, el treball o el dol”, cantades en col·lectiu i quotidianament, amb textos del cantautor nascut a Alcoi (l’Alcoià) Ovidi Montllor i el poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés.

‘Les dones canten a la Mediterrània’ combina així a dues generacions de cantants, una que atresora la saviesa-Bonet-i una altra que representa el futur de la nova cançó -Arnal i Bagés-, amb el que segueix la línia del festival, que aquesta edició ha dedicat la seua programació a la figura de la dona.

Maria Arnal i Marcel Bages han preparat un repertori per a Sagunt a Escena que barreja músiques de tradició oral i temes propis a partir d’una cerca d’enregistraments de camp, en arxius i fonoteques de la península. Un concert ple d’emoció, actitud crítica, màgia i sentiment.

Comparteix

Icona de pantalla completa