Diari La Veu del País Valencià
Un centenar de persones participen a la Nit de Contes a Gaianes

RedactaVeu / Gaianes.

Gaianes (el Comtat) va ser l’escenari de la 3a Nit de Contes, del programa d’animació i narració oral que durant l’estiu està organitzant la Mancomunitat i la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat. Un centenar de persones, de totes les edats, van assistir a una nova sessió de contacontes per a recordar la importància de la paraula oral.

El públic assistent va gaudir de les llegendes i les històries de tres escriptors i contacontes: Jordi Raül Verdú, autor de nombrosos contes per als més menuts, a més d’un gran recopilador de rondalles (Això era una volta, Una nit prop del foc…); Víctor Labrado (autor, entre altres de Llegendes Valencianes, Llegendes de la Ciutat de València i la novel·la No mataràs); i Francesc Gisbert (autor de Màgia per a un poble, Quantes rondalles o la novel·la ambientada a Alcoi Els lluitadors).

La ruta va començar a la plaça Major, davant de l’església. Va continuar per la Font Vella i va acabar al paratge de la Creu de Terme, a poqueta nit. Entre les històries que es van contar n’hi ha de por, com ara “La masera poregosa” o “Els melons del mestre Roig”, de fantàstiques “El Caro” o “Els tres consells” i d’humorístiques, “Joan Petagran”, “Els ambercocs del cementeri” o “El dolçainer i el dimoni”.

Les Nits de Contes són una iniciativa per recuperar el patrimoni oral de les nostres comarques, que s’emmarca en el projecte “Viatjant i Llegint”, coordinat per Francesc Gisbert i Escola Valenciana. Les Nits de Contes continuaran divendres 19, a Agres (plaça l’Assut, 8:30), amb la participació dels contacontes Rosanna Espinós i Jordi Carbonell. Al setembre i fins a desembre hi haurà edicions en altres pobles: Alcoi, Cocentaina, Muro, Alqueria d’Asnar i Banyeres.

Comparteix

Icona de pantalla completa