Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix la reobertura immediata de les zones d’acampada del Penyagolosa
RedactaVeu / Vistabella del Maestrat

L’anunci de la desaparició de les quatre zones d’acampada al Parc Natural del Penyagolosa, ha rebut les crítiques des de Compromís, veient-ho com “el final anunciat” des de que en Setmana Santa de 2012 es va a començar a desmantellar les prestacions i personal del Parc. Ara, les zones d’acampada lliure del Planàs, com les de càmping controlat de la Lloma del Mig, o les dos de la Lloma Velà, “desapareixen de manera inexplicable i ja no es podrà pernoctar al parc”.

Per a la diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, “que per excuses pressupostàries tanquen i per tant impedisquen l’acampada en les quatre zones del Parc Natural, després de dècades d’haver-se convertit en un punt de referència per a milers de valencians, amants de la natura i les experiències de convivència a l’aire lliure, serà nefast per a la comarca, on el turisme d’acampada suposava un revulsiu econòmic, en especial per a Vistabella”.

En Setmana Santa de 2012, “sense previ avís, es va eliminar el personal de la caseta d’accés al parc, que era qui havia d’autoritzar les acampades, i sols posteriorment, i per la insistent denúncia, es va destinar sols temporalment i puntualment personal per atendre la zona”, explica Oltra.

Per a Compromís, el cost de manteniment d’aquestes instal·lacions “és mínim”, i “res justifica la seua desaparició”, motiu pel qual es durà un seguit d’iniciatives parlamentàries per exigir la reobertura immediata de les zones d’acampada.

Comparteix

Icona de pantalla completa