Diari La Veu del País Valencià
Albiol insta Calabuig a lluitar contra l’amenaça de la suspensió dels programes d’ajuda al PV
Redactaveu / Brussel·les

La portaveu d’EUPV a l’Europarlament, Marina Albiol, ha valorat la designació de Joan Calabuig com a nou delegat del Consell a la Unió Europea, a qui li ha desitjat “una fructífera feina a Brussel·les”, la qual, apunta, “haurà de començar per tractar d’aturar la suspensió dels programes d’ajuda per al País Valencià que tant pot perjudicar a diferents sectors de l’economia valenciana”.

Albiol també demana al nou delegat del PV a Europa que oriente les seues primeres accions cap “als plans per lluitar contra l’atur de llarga durada o cap al foment de les pimes, entre d’altres projectes ja compromesos”.

Albiol: “El PV pot ser un dels més territoris més afectats per la congelació dels fons europeus.”

L’europarlamentària d’EUPV recorda que, malgrat que la Comissió Europea va anunciar que no es faria efectiva la multa a l’Estat espanyol per l’incompliment de les regles del dèficit, “sembla que continua endavant amb la intenció de congelar els fons europeus per a l’Estat i, sense dubte, el País Valencià seria un dels territoris més afectats”.

El delegat del Consell a la Unió Europea, Joan Calabuig.
En aquest sentit, Albiol ha recordat que precisament un dels comissaris que han proposat la congelació d’aquests fons és Pierre Moscovici, del Partit Socialdemòcrata Europeu, grup del qual forma part el PSOE.

Per això, la portaveu d’EUPV a l’eurocambra convida Calabuig a “cercar interlocutors dintre del seu propi partit a Europa per aturar el procés de suspensió d’aquests programes abans que la Comissió Europea encete l’aplicació d’aquest injust càstig a la població més vulnerable per haver incomplert un sostre de dèficit més que injust”.

Finalment, Marina Albiol insta el nou delegat del Consell i el Govern valencià a implicar-se “de valent” en les gestions per aturar aquesta amenaça: “Des de l’esquerra europea ja ho estem fent; esperem que el Govern de l’Estat també s’implique, però sobretot necessitem que el Govern valencià se sume amb decisió a aquesta tasca”.

Comparteix

Icona de pantalla completa