Diari La Veu del País Valencià
Als francesos els agrada Cullera
Xavier Pérez / Cullera

Els turistes procedents d’eixos països tornen enguany amb força a la ciutat costanera valenciana. I és que després d’anys en els quals el municipi s’havia nodrit bàsicament de visitants estatals, enguany s’està experimentant un notable repunt fins a aconseguir una situació similar a la que es va viure en els anys 70 i 80 quan Cullera era una de les destinacions favorites dels estiuejants francesos.

La regidoria de Turisme que dirigeix Javier Cantos ha destacat que durant el que portem d’estiu la presència de francesos s’ha incrementat en un 53 % respecte a l’any passat. El creixement també es dóna entre els visitants belgues, que es disparen un 131 %.

Una altra dada positiva és la valoració que fan els visitants gals de Cullera com a destinació turística. La mitjana enguany se situa en el 8,7 sobre 10. “El que més valoren són les platges, el clima, la gastronomia i el descans”, explica Cantos.

Més promoció

La bona opinió que tenen els francesos d’aquesta destinació d’estiu mediterrània, així com la recuperació del mercat tradicional obri una oportunitat de fidelització del turista, valora Cantos.

Per açò, el govern municipal incrementarà de cara a la pròxima temporada les accions promocionals en aquests mercats on té un potencial de creixement important. Ho farà de la mà de l’associació d’hostalers, de les immobiliàries i d’ACECU.

Cantos assenyala que Cullera compta amb un avantatge competitiu respecte al turista francès “perquè moltes de les nostres empreses estan preparades per a atendre en llengua francesa com també ho està el nostre personal d’atenció turística. Tots els funcionaris del departament parlen francès i de fet les atencions en aquesta llengua són les més nombroses en la Tourist Info al marge de valencià i castellà”.

Pel que fa a la resta del turisme internacional, Cullera també experimenta un creixement del turista alemany i britànic. Tots dos pugen aquest estiu un 28 %. Russos, italians i holandesos són els que segueixen dins del rànquing de turistes estrangers que acull el municipi.

Comparteix

Icona de pantalla completa