Diari La Veu del País Valencià
Ribó demana a Costes una solució per a la platja de la Garrofera
RedactaVeu / València

El problema de falta d’arena a la platja de la Garrofera, a la Devesa del Saler, segons ha explicat l’alcalde de València aquest matí, ve de lluny, “com tants altres problemes que han deixat d’atendre durant massa anys a la ciutat”.

La solució passa per una aportació d’arena amb un gra i característiques similars que frene la regressió, segons han informat hui a l’alcalde de València des de la direcció de la Demarcació de Costes de València. Per contra, les mateixes fonts han assenyalat que “a causa de la falta de Govern central”, la Demarcació de Costes no pot de moment realitzar aquestes aportacions.

No obstant això, l’alcalde Joan Ribó ha manifestat la seua intenció de continuar exigint al Ministeri i a Delegació de Costes una solució a aquesta problemàtica, i també ha plantejat que aquest assumpte estiga damunt de la taula en la pròxima reunió que l’Ajuntament mantinga amb l’autoritat portuària, amb l’objectiu de buscar la solució més ràpida.

Segons han informat a Joan Ribó des de Demarcació de Costes, el problema està detectat i la solució, en opinió dels responsables d’aquest organisme del Ministeri de Medi Ambient, passa per una aportació d’arena d’unes característiques i d’un gra similar a l’original de la Garrofera. La procedència d’aquesta arena, que els veïns demanen que s’aporte abans de l’arribada dels temporals de tardor, no podria ser la Malva-rosa, ja que en aquesta platja el gra és massa fi, sinó d’un altre punt de la costa valenciana on tinga característiques tan semblants com siga possible a les de la platja situada a la Devesa del Saler.

L’alcalde de València ha recordat que el govern municipal treballa per una ciutat que té cura del medi ambient i que prioritza els criteris de sostenibilitat. Per això continuarà exigint al Govern espanyol que complisca la seua tasca i mantinga les platges en el seu nivell d’arena òptim.

Comparteix

Icona de pantalla completa