Diari La Veu del País Valencià
L’error de TVE i ‘Marca’ sobre Mireia Belmonte agita les xarxes socials
RedactaVeu / València

Que guanyes la primera medalla d’or dels Jocs Olímpics que s’estan disputant a la capital brasilera i que et canvien el cognom, encara que siga per equivocació, desconeixement o premura a l’hora de donar la informació de manera immediata, pot resultar un fet del tot anecdòtic que passe desapercebut.

Però, en aquest cas, el de Mireia Belmonte (Badalona, 1990) –a qui TVE i el diari esportiu Marca han rebatejat com ‘Mireia del Monte’ (sic) –, no ha sigut així. I les xarxes socials no sols s’han fet ressó de la ‘notícia’ sinó que, a més, els internautes estan reaccionant amb tot tipus de burles al respecte, com es pot veure en les imatges adjuntes.

La nadadora de Badalona ha conquistat aquesta passada matinada a Rio el que fins ara constitueix el major èxit de la seua carrera esportiva amb la medalla d’or en els 200 metres papallona en un temps de 2:04.85 i després d’una extraòrdinària carrera en la qual es va imposar per només tres centèsimes a l’australiana Madeline Groves. Aquest èxit se suma a la medalla de bronze en els 400 estils aconseguida el passat dissabte per Mireia Belmonte, a qui els mitjans esmentats van atribuir el cognom d’una popular ‘tonadillera’ andalusa.

Comparteix

Icona de pantalla completa