Diari La Veu del País Valencià
Baleària aconsegueix 131M€ per finançar el seu ‘cruise ferry’ propulsat per gas
RedactaVeu / EP / Madrid / València

Baleària ha signat un acord de finançament per a la construcció del seu nou cruise ferry per 131,4 milions d’euros amb set entitats financeres, un buc en construcció la inversió total del qual ascendeix a 187 milions d’euros. L’acord, signat la setmana passada amb CaixaBank, Banc Sabadell, Banc Santander, Bankia, Banc Popular, Bancha March i Bankinter, permetrà finançar part de la construcció del nou buc, encarregat a la drassana biscaïna LaNaval a principis d’enguany i que està previst que entre en servei a principis de 2019.

El nou vaixell, que se situarà entre els transbordadors més grans del món amb una capacitat per a més de 1.700 persones, 331 vehicles i 3.330 metres lineals per a mercaderies, tindrà una eslora de 232,2 metres i una màniga de 30,4 metres.
Imatge de la piscina del Martín i Soler. Foto Baleària.
Serà el primer transbordador de passatge propulsat per gas natural liquat del Mediterrani. El buc podrà aconseguir una velocitat de 22 nusos gràcies als seus quatre motors duals que permetran l’ús tant de gas natural com de combustible líquid i reduir en més d’un 40% les emissions de CO2 i d’altres gasos contaminants a l’atmosfera.

400 + 250 noves ocupacions

El cruise ferry, projectat perquè siga un smartship, cercarà convertir-se en un referent en formació i en el desenvolupament de la innovació. Donarà una mitjana de 400 llocs de treball durant la seua construcció i 250 noves ocupacions quan estiga operatiu.

Baleària, d’acord amb la seua aposta per la innovació i l’ecoeficiència, tindrà en compte l’optimització de l’energia en aquesta nova construcció i, per a açò, instal·larà panells fotovoltaics per alimentar els serveis a bord, la il·luminació LED, l’aplicació de pintura d’última generació per a l’obra viva del buc i sistemes de regulació de l’aire condicionat, entre uns altres, segons fonts de la companyia.

Imatge del ferri Abel Matutes, de Baleària.

Completa oferta de serveis d’oci a bord

La nova embarcació comptarà amb dos teatres polivalents amb capacitat per a 1.200 persones, dos restaurants, quatre bars, una zona infantil, dues piscines, jacuzzis, gimnàs, saló de bellesa, cinema i tendes.

Fast ferri ‘Avemar Dos’, de la companyia Baleària.

Respecte a l’oci a bord, s’integraran plataformes per gaudir de l’entreteniment a la carta i zona de jocs per a adolescents. Així mateix, s’oferirà connectivitat WiFi per tot el buc, tant en interiors com a exteriors, s’instal·laran sistemes de localització per a xiquets i de geolocalització d’interiors i s’oferirà la informació sobre les activitats i la programació a bord a través dels dispositius mòbils i pantalles interactives distribuïdes pel buc.

Cabina del Bahama Mama.

Baleària disposa d’una flota de 25 bucs. En 2015, va transportar més de 3,2 milions de passatgers i 4,6 milions de càrrega rodada, amb una facturació de 291 milions d’euros. La naviliera, que opera en cinc països, està participada per Adolfo Utor (57,5%), president de la companyia, i el grup Matutes (42,5%).

Comparteix

Icona de pantalla completa