Diari La Veu del País Valencià
La Nit de l’Albà dispararà aquest dissabte 2.000 quilos de pólvora a Elx

EP / Elx.

Elx cremarà, aquest dissabte, més de 2.000 quilograms de pólvora en el transcurs de la Nit de l’Albà. Durant 45 minuts, entre les 23.15 hores i la mitjanit, temps en el qual es desenvoluparà l’espectacle pirotècnic, es llançaran, des de diferents punts de la ciutat, 390 palmeres de focs artificials i més de 64.000 coets.

La Palmera de la Verge culminarà la Nit de l’Albà, quan siga llançada des de l’alt del campanar de la basílica de Santa Maria, on es disposaran els 1.200 “coetons” que formen la palmera de focs d’artifici, considerada la més gran del món.

A la mitjanit, en punt, es prendrà la metxa que encendrà tots aqueixos “coetons”. Està previst que la Palmera de la Verge arribe als 250 metres d’altitud i de diàmetre i que es mantinga suspesa en l’aire al voltant de 24 segons.

Minuts abans del llançament de la Palmera de Verge, a les 23.57 hores, en la zona centre de la ciutat, sonarà el Gloria Patri del Misteri d’Elx, moment en què seran apagades les llums del centre de la ciutat amb l’objectiu de facilitar l’observació de la Palmera des de qualsevol punt de la ciutat.

L’Ajuntament d’Elx ha informat que, enguany, el conjunt de les palmeres de focs artificials i les “coetades” que es preveuen llançar seran instal·lades en una dotzena de punts diferents del casc urbà.

Un any més, serà la Pirotècnia Ferrández, establida en el municipi de Redovà, l’encarregada del llançament dels coets i palmeres d’artifici de la Nit de l’Albà amb un pressupost de 72.000 euros. A la Nit de l’Albà, se sumen els milers de coets que llançaran els il·licitans des de totes les terrasses dels edificis de la ciutat.

Segueix en directe la retransmissió del dispar de la Palmera d’Elx. Amics de la Nit de l’Albà retransmetrà per setè any aquest espectacle pirotècnic de la Nit de l’Albà.

Comparteix

Icona de pantalla completa