Diari La Veu del País Valencià
Ricardo Caballer porta el Mediterrani al cel amb el Castell de l’Olla d’Altea
EP / Altea

Milers de persones no s’han volgut perdre, un any més, la seua cita a la platja de l’Olla i els voltants per gaudir d’un gran castell que, en aquesta ocasió, ha oferit un ampli ventall d’efectes com les palmeres de diversos colors o els jocs de llums que en relacionen diversos quan semblava que anaven a desaparèixer i que van arrancar els aplaudiments del públic.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va destacar que “el repte del castell és continuar creixent”, al mateix temps que va subratllar la capacitat d’atracció turística de l’esdeveniment, que enguany ha sigut afavorit, a més, per la Unesco. Precisament, el president del Centre Unesco Mediterrani, José Manuel Gironés, va animar a no perdre aquest ben cultural i a “trenar” relacions amb d’altres semblants en el camí cap a la figura de Patrimoni Immaterial.

La present edició ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament d’Altea, l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat, la Diputació d’Alacant a través del Patronat de Turisme Costa Blanca i de la Fundació Caixa Altea del Grup Cajamar, entre d’altres.

Enguany, a l’acte, que impulsa la Confraria del Castell de l’Olla, van assistir nombroses autoritats, entre elles el president de les Corts, Enric Morera; el secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta; el vicepresident de la Diputació d’Alacant, César Augusto Asencio; els secretaris autonòmics de Cultura i Educació, Albert Girona i Miguel Soler, i els rectors de les universitats d’Alacant i Miguel Hernández, Manuel Palomar i Jesús Tadeo, respectivament. Així mateix, van acudir el president de la Confraria, José Pérez; l’il·lustrador McDiego, que ha realitzat el cartell, i l’autor del text literari, Barranquí.

30 anys fent història

El segon dissabte d’agost, coincidint amb la festivitat de Sant Llorenç, té lloc el tradicional Castell de l’Olla a Altea, un espectacle que reuneix, al costat del Mediterrani, més de 50.000 persones desitjoses de contemplar el joc de llum, color i pólvora en una combinació d’arts en la qual també participen paral·lelament la dansa i altres arts escèniques, a més d’exposicions.

Els seus 30 anys d’història li han proferit una rellevant fama entre els residents i visitants del País Valencià, la qual cosa ha contribuït de manera decisiva a rellançar a la vila d’Altea com un centre cultural mediterrani que s’articula, en l’actualitat, a l’entorn de Vila Gadea, segons han apuntat.

En els últims anys, el Castell de l’Olla ha anat incorporant a la seua oferta nous elements com un destacat reclam turístic que congrega nombroses embarcacions a la badia d’Altea per a admirar aquest esdeveniment que forma part del calendari pirotècnic nacional.

La importància d’aquest ja tradicional esdeveniment es va veure reconeguda amb la distinció del premi al Mèrit Turístic, en la categoria d’or de l’edició de 1999, que li va atorgar el Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca i, en 2007, en ser declarat Festa d’Interès Turístic de la Comunitat per la Generalitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa