Diari La Veu del País Valencià
El festival Medusa tanca la ‘més grandiosa edició’ amb 145.000 assistents
EP / Cullera

L’organització del certamen s’ha mostrat satisfeta amb els resultats d’aquesta edició, les xifres de la qual confirmen “la meteòrica trajectòria que l’ha convertit, en un temps rècord, en una cita de referència per a la música electrònica a Espanya”, segons han destacat en un comunicat.

El festival, situat en un recinte de 250.000 metres quadrats al sud de la platja de Cullera, ha estat “abarrotat” durant tot el cap de setmana i ha acollit a un total d’11.000 persones a la zona d’acampada, que es va veure afectada per les pluges −els acampadors van ser desallotjats− encara que va poder tornar a ser utilitzada.

Sobre aquest tema, des de la direcció del Medusa Sunbeach han apuntat que l’episodi viscut dimecres passat amb les fortes pluges que van caure sobre Cullera durant tres hores “ha quedat en una anècdota”, ja que aquella mateixa nit tots els serveis de la zona d’acampada havien quedat plenament restablerts i el 100% dels acampadors va poder dormir a la seua parcel·la.

“Aquell esglai passatger ha contribuït a crear un ambient de companyonia i bon humor entre els ‘festivalers’. Es van viure escenes emotives de solidaritat i aquell clima de comunió ha regnat durant tot l’esdeveniment musical”, han subratllat en el comunicat, en el qual han precisat que els acampadors abandonaran el recinte al llarg d’aquest dilluns.

Així mateix, des del Medusa Sunbeach han posat l’accent en la falta d’incidents, tant a la zona de concerts com a l’àrea d’acampada.

Música i producció “espectaculars”

En l’aspecte musical, el festival ha comptat amb un total de 150 artistes, dels quals, segons el seguiment realitzat a les xarxes socials, els més valorats han sigut els discjòqueis com Axwell and Ingrosso, Afrojack, Steve Angello, W&W, Adam Beyer o Boig Diu, amb les seues “èpiques sessions” i els concerts de Supersubmarina i Carlos Sadness, en l’escenari Live, dedicat a bandes de pop-rock nacional. Així mateix, els organitzadors han fet especial esment a la producció tècnica “grandiosa” de l’esdeveniment musical, que ha comptat en el Main Stage amb un frontal de 95 metres d’ample per 27 d’alt i decorat amb una fantasia de la deessa Medusa i la ciutat perduda de l’Atlántida.

Aquest ha sigut el més fotografiat dels cinc escenaris repartits pel recinte i, cada jornada a mitjanit, la música s’ha detingut per donar pas a un espectacle audiovisual i pirotècnic de 10 minuts, acompanyat de ballarines, acròbates i projeccions de vídeo. “Una performance commovedora i inèdita a Espanya, que quedarà com a record d’aquesta edició 2016”, han assenyalat.

Un experiència d’entreteniment “mai vista”

El portaveu del Medusa Sunbeach Festival, Andreu Piqueras, ha assegurat que estan “molt contents”, ja que “el repte d’enguany era proporcionar als assistents una experiència d’entreteniment mai vista a Espanya, la classe de festival per la qual sempre havíem hagut de viatjar a l’estranger”. Així, ha indicat que en l’organització estan “molt orgullosos d’haver muntat alguna cosa tan gran i bonica aquí mateix, a València”. A més, ha indicat, “la seguretat, el control d’accessos i la prevenció d’incidents han funcionat bé, així que no podem demanar més”.

Segons estimacions de l’Ajuntament de Cullera, l’impacte econòmic de l’esdeveniment sobre la ciutat rondaria els 10 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa