Diari La Veu del País Valencià
Arranca la Universitat Catalana d’Estiu a Prada, centrada en l’eix mediterrani

RedactaVeu / Prada.

La Universitat Catalana d’Estiu (UCE) ha arrancat la seua XLVIII edició, que té com a tema central “L’Eix Mediterrani: camins de mar, de terra i de cultura” i que se celebrarà del 16 al 23 d’agost a Liceu Renouvier, a Prada, capital de la comarca del Conflent a la Catalunya Nord.

Durant els pròxims quinze dies, estudiants, professors i ponents que comparteixen una mateixa llengua es donaran cita a Prada, fet que representa una oportunitat per descobrir aquesta zona de la Catalunya Nord i, és clar, assistiran a les classes universitàries pel matí (de 9h a 12h), als actes i commemoracions (de 12h a 13h), als tallers (de 15h a 17h), als debats (17h a 18.30h), als espectacles (de 21h a 23h), al cinema (de 23h a 00.30h) i al bar musical (fins les 2h).

Cartell: Paula Bonet.

La part més formativa compta amb cursos centrats en diferents àrees de coneixement, també seminaris d’investigació i cursos de formació cultural, així com jornades i fòrum obert. El cursos per àrees tindran la següent distribució: en l’àmbit de les ciències de la natura s’abordarà “El canvi climàtic: estat de la qüestió després de la COP 21 de París”; en ciència i tecnologia, “Planeta terra – planeta oceà: interrelacions i canvi climàtic”; en ciències de la salut es veuran “Aspectes de la salut i la política sanitària”; a la d’economia, les “Grans qüestions i debats de l’economia actual”, i a l’àrea de dret, “Transicions nacionals i processos constituents”. A més a més, també es comptarà amb àrees dedicades al pensament, història, literatura, llengua, comunicació, art, música i ciència política. Si voleu completar la informació sobre els cursos segons les àrees de coneixement podeu fer-ho al següent enllaç.

Les jornades que es duran a terme durant aquesta edició de l’UCE seran variades, d’entre elles cal destacar les VII jornades de la fundació Josep Irla amb “Sobirania, desconnexió i república catalana”, la V jornada algueresa, la jornada Sàpiens amb “1416-1516: el segle dels Trastàmara. La decadència dels Països Catalans?” i la jornada de cooperació transfronterera “La cooperació transfronterera, més oportunitats per a la ciutadania, més impuls a la construcció europea”. Si voleu consultar la resta de jornades podeu veure el programa complet en aquesta pàgina.

Per últim, si esteu interessats a consultar algun dels actes o commemoracions que es duran a terme podeu fer-ho al següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa