Diari La Veu del País Valencià
Godella repetirà l’examen d’oposició i aquesta vegada sí hi haurà test en valencià

RedactaVeu / Godella.

L’Ajuntament de Godella, arran de la polèmica suscitada per no haver facilitat l’examen en valencià per a l’oposició de cinc places d’auxiliar administratiu, negant així el dret de la ciutadania valenciana emparat per l’Estatut del País Valencià, ha decidit anul·lar aquesta prova selectiva per unanimitat de la Junta de Govern Local i a proposta de l’alcaldessa, Eva Sanchis. Aquesta acció s’ha fet tot estimant el recurs d’alçada interposat per l’opositor que va demanar l’examen tipus test en valencià i va rebre com a resposta per part del president del tribunal d’aquesta prova la següent sentència: “El examen no lo tenemos en valenciano y no te lo vamos a dar; así que o lo haces en castellano o te vas”.

La Plataforma per la Llengua i Escola Valenciana es van posar en marxa per defensar el drets d’aquest ciutadà. En un primer moment, el consistori va lamentar el succés a través d’un comunicat i ara, finalment, han anul·lat aquesta primera prova per convocar-ne una altra, però aquesta vegada, segons Sanchis, a més de vigilar que totes les persones aspirants ho facen en igualtat de condicions pel que fa al contingut de la prova, s’asseguraran que ho puguen fer també en igualtat de condicions respecte de l’ús de la llengua.

Afectar el dret fonamental de l’article 23 de la Constitució

La decisió del consistori s’ha pres després que l’informe de la Direcció General d’Administració Local haja conclòs que “el qüestionari tipus test és un document oficial, ja que és una prova que forma part d’un procés selectiu dirigit a l’accés a la funció pública, per la qual cosa les entitats locals han d’adequar els seus mitjans personals i materials per complir una obligació que imposa la legislació vigent, derivada d’un dret dels administrats a usar la llengua pròpia de la seua comunitat autònoma”. Per tant, segons explica l’informe, el fet que no es facilitara l’examen en valencià podria afectar el dret fonamental de l’article 23 de la Constitució de participació dels ciutadans en els assumptes públics i els de lliure accés als càrrecs i funcions públiques.

Foto: Ajuntament de Godella.

L’Ajuntament de Godella, assegura, a més, que aquest ens és “un defensor dels drets lingüístics i prova d’això és que és un dels primers municipis on es va replegar el requisit lingüístic a la seua relació de llocs de treball i on la promoció del valencià ocupa un lloc prioritari”.

Eva Sanchis considera que el fet de l’anul·lació assenta un precedent que reforçarà la defensa dels drets lingüístics. L’alcaldessa també agraeix l’interès prestat per les entitats defensores del valencià i els manifesta de nou el seu compromís personal i el del grup de Govern pel foment, divulgació i extensió de la llengua i la cultura valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa