Diari La Veu del País Valencià
Blanqueries desautoritza Francesc Romeu i reitera el ‘no rotund’ a Rajoy

Xavier Pérez / València.

Blanqueries ha dit prou a les declaracions del sotssecretari del PSPV, Francesc Romeu, sobre una possible abstenció del seu partit en la investidura de Rajoy si es produeixen “canvis substancials” en les polítiques retrògrades del PP.

Així, el sotssecretari d’Organització del PSPV, Alfred Boix, ha recordat que la posició que la federació valenciana manté sobre la formació de Govern a Espanya “segueix sent la mateixa” que va aprovar, el passat 28 de juny, l’executiva plenària del PSPV per unanimitat.

En aquest sentit, el número dos dels socialistes valencians ha volgut puntualitzar que, malgrat les manifestacions individuals que qualsevol persona de la direcció puga fer −referint-se a Romeu-, la postura del PSPV és la de “no facilitar la investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy, ni per activa ni per passiva”. Així consta en la resolució que la direcció va aprovar fa setmanes i que la federació manté.

“Les opinions personals d’altres membres de la direcció no representen tota la direcció, que ja va fixar el seu ‘no’ clar i rotund a un Govern del PP a Espanya”, ha explicat Boix.

Per contra, el sotssecretari general del PSPV, Francesc Romeu, s’ha mostrat partidari que el PSOE puga facilitar la formació de Govern amb la seua abstenció en la sessió d’investidura del ‘popular’ Mariano Rajoy, però no “sense cessions o concessions”, sinó a canvi d’exigir al PP “límits” i “canvis substancials” i la rectificació de les seues “polítiques retrògrades”.

Així ho ha assenyalat Romeu a títol individual −el comitè nacional del PSPV ja va recolzar el ‘no’−. Ha subratllat que el PSOE ha de comportar-se com un “partit d’Estat” i facilitar la formació de Govern, encara que “no a canvi de res”, sinó sempre a favor dels interessos del país, que estan per damunt, ha dit, “de tot el món”.

Ha demanat “altura de mires” al partit i ha criticat que Mariano Rajoy, a qui ha qualificat com “el polític més gandul que tenim damunt de la taula”, no haja llançat al PSOE cap proposta per negociar l’abstenció malgrat ser conscient que la necessita i “no serà investit per la gràcia divina”. “No ha mogut un dit”, ha lamentat.

Al seu judici, tant el PP com el PSOE tenen la responsabilitat de donar estabilitat al país, encara que ha emfatitzat que “el primer gest ha de vindre d’aquell que té la responsabilitat de govern”, en aquest cas, Rajoy.

El PSOE, ha agregat, ja ha indicat en diferents ocasions que ara “toca ser oposició”, que ha de “ser implacable”, però també ha de gestionar que hi haja un Govern. Per a Romeu, la solució “no és esperar a unes terceres eleccions per veure si la gent vota el que els polítics volen que voten” i ha criticat que, en aquesta situació, el PP “no ha mogut fitxa”.

En definitiva, el socialista aposta per obrir un espai de diàleg i veure “en quines coses es pot arribar a un acord”, i tractar temes com l’educació, la ‘llei mordassa’ o la reforma laboral, per evitar la “desconnexió” amb la societat provocada per la falta de Govern.

Comparteix

Icona de pantalla completa