Diari La Veu del País Valencià
Paco Muñoz pregonarà les Festes Majors i de Moros i Cristians de Castelló de la Ribera

RedactaVeu / Castelló de la Ribera.

Del 19 al 28 d’agost, Castelló de la Ribera (la Ribera Alta) celebra les seues Festes Majors i de Moros i Cristians que enguany tenen com a pregoner Paco Muñoz, que va ser vicari durant quatre anys a aquesta població. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol començar a canviar aquest acte, al qual volen convidar “gent rellevant del poble, però no polítics, sinó gent que ha influït en la vida castellonera i Paco havia de ser-hi, perquè representa l’esperit que volem transmetre, tranquil i conciliador”, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Òscar Noguera.

Enguany és el primer any que el Consell de Festes ha participat de manera més activa en l’organització d’aquestes celebracions, ja que des del consistori es busca, en tots els àmbits municipals, que la població s’implique.

Desfilada de Moros i Cristians d’agost de 2014 en Castelló de la Ribera. Foto: Eduard.

D’entre els actes més destacats, Noguera remarca la presentació, que tindrà lloc aquest dissabte. En aquest acte es dóna inici als esdeveniments més importants d’aquestes festes en què Paco Muñoz serà el pregoner. Tot seguit, l’entrada de Moros i Cristians, que se celebrarà aquest diumenge, és un dels altres esdeveniments importants, ja que és una de les més antigues de la comarca i, per tant, té una connotació especial. Enguany el sultanat estarà en mans d’Els Almoràvits i la capitania en les d’El Castellet, que de ben segur faran gaudir tots els assistents amb la desfilada.

El ball de disfresses per a l’alcalde de Castelló de la Ribera és un dels moments destacats de la festa en què hi participen menuts i grans i que s’acaba amb un cara a cara d’orquestres que enguany tindrà com a protagonistes La Fiesta i La Pato. El proper dilluns per la nit serà quan tindrà lloc aquesta desfilada tant divertida, la qual, enguany, s’ha volgut dividir en dues cercaviles, de manera que els més menuts començaran a les 22.30h i no hauran de vetlar tant i, a més, la desfilada serà més segura per a ells, ja que els correfocs es faran en la dels majors, més tard.

Imatge: Ajuntament de Castelló de la Ribera.

Per últim Òscar Noguera ha volgut remarcar l’acte de la Festa de la Paella que enguany ja celebra la XXXI edició. L’alcalde, en aquest cas, així com en la resta d’esdeveniments de les festes, ha recordat la campanya per previndre l’abús d’alcohol a les Festes 2016 que estan duent a terme, ‘Si te’n passes, t’ho perds’, on volen “evitar actituds incíviques que massa sovint acaben amb fets com accidents, baralles o fins tot agressions”, segons Noguera. Si voleu consultar la resta d’actes podeu fer-ho ací.

Imatge: Ajuntament de Castelló de la Ribera.

D’entre les novetats cal remarcar les ‘cordaes’, que han substituït les vaquetes; una aposta per les atraccions per als xiquets com els parcs aquàtics, pel·lícules, contacontes i la desfilada de farolets, i la possibilitat de connectar-se a wifi gratuït als voltants de l’Ajuntament i del parc de l’Estació, per cortesia de l’empresa local AirConect.

Un altre aspecte important que enguany comença a canviar són els càrrecs de festeres i festers, ja que abans els homes eren acompanyants. Ara, tant homes com dones seran igualment protagonistes, essent així la festa més igualitària i respectuosa.

Per últim, Òscar Noguera ha volgut transmetre que des de l’Ajuntament de Castelló de la Ribera “volem unes festes participatives, volem festes actives i que la gent les visca en moderació, per així intentar compaginar el dret a la festa amb el dret al descans. En altres paraules, el consistori aposta per unes festes lliures de drogues i de consum excessiu d’alcohol i amb molt de respecte a tothom.

Comparteix

Icona de pantalla completa