Diari La Veu del País Valencià
La Fira de Xàtiva, la més antiga del País Valencià, clou amb més 200.000 visitants

RedactaVeu / Xàtiva.

Més de 200.000 persones han visitat les casetes que conformen la Fira de Xàtiva, la més antiga del País Valencià amb 766 anys d’història. Entre d’altres, han passat el president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; diputats estatals, diputats i diputades de les diferents demarcacions i alcaldes.

Per la seua banda, Roger Cerdà ha volgut agrair, en el seu discurs, la participació dels xativins i xativines perquè “sou vosaltres els qui doneu vida a la Fira d’Agost”. Però, de manera especial ha volgut remarcar l’ajuda rebuda per la reina de la Fira, Alexia, i el seu entorn, que han contribuït a donar “aqueixa imatge de ciutat acollidora i amable”. Però, l’alcalde de la ciutat ha reconegut que “la Fira de Xàtiva no seria possible sense l’enorme dedicació duta a terme pels treballadors municipals i pel personal de reforç contractat” així com per “les forces de seguretat i protecció civil i, com no, el personal de servei”; per això, va aprofitar aquest moment per a mostrar-los el seu reconeixement i agraïment sincer.

Roger Cerdà i Jorge Rodríguez. Foto: Abulaila (Diputació de València).

“No és NO”

L’Ajuntament de Xàtiva aquest any ha volgut també dur a terme la campanya “No és NO” en contra del maltractament i la violència de gènere. “Decidírem que la Fira era un bon context per a donar a conèixer als ciutadans el rebuig per part de l’ajuntament de qualsevol tipus de violència de gènere i conscienciar a tots que aquest tipus de comportaments no tenen cabuda en aquest municipi”, segons Roger Cerdà. Al costat de les casetes, el consistori va instal·lar un ‘photocall’ perquè els visitants pogueren unir-se a la campanya contra el maltractament.

La Fira de Xàtiva

La Fira d’Agost de Xàtiva és la més antiga de les que se celebren al País Valencià. El seu origen es remunta a l’any 1250, quan el Rei Jaume I “El Conqueridor” va atorgar a la ciutat el privilegi de celebrar una fira. Des d’aleshores, s’ha celebrat ininterrompudament, excepte en els períodes de guerra, epidèmies o catàstrofes. En l’actualitat, la fira és un esdeveniment de marcat caràcter comercial, a l’entorn de la qual es programen múltiples activitats culturals, esportives i festives, la qual cosa la converteix en punt de trobada dels xativins, però també en un important focus d’atracció de visitants. La tradició agrícola i ramadera de la capital de La Costera compta amb un protagonisme especial en la Fira d’Agost. No en va, els tres primers dies se celebra paral·lelament la Fira del Bestiar, en el marc del qual té lloc el XLI Concurs de Tir i Arrossegament; al llarg de tot el Real, se succeeixen els llocs que exhibeixen productes típics de gastronomia i d’artesania locals.

Comparteix

Icona de pantalla completa