Diari La Veu del País Valencià
El turisme del País Valencià augmenta la seua rendibilitat un 12% en la campanya d’estiu
RedactaVeu / València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, avançaren ahir que el País Valencià ha augmentat un 12% la seua rendibilitat turística durant la campanya d’estiu. Aquesta dada es complementa amb un increment de l’ocupació mitjana dels hotels del litoral valencià, que ha registrat un ascens del 4’4% durant el mes de juliol i de més d’un 3% durant l’agost respecte del mateix període de 2015.

El cap del Consell i el secretari autonòmic de Turisme anunciaren les dades de l’enquesta d’ocupació realitzada per l’Agència Valenciana del Turisme, amb el mes de juliol tancat, després de reunir-se al Palau de la Generalitat per tractar la conjuntura i l’estratègia dels pròxims mesos en el sector turístic, segons explicà Puig.

A més d’exposar les dades d’ocupació de juliol i les previsions per a l’agost, Francesc Colomer destacà l’augment de la rendibilitat turística perquè, com indicà, “l’ocupació és un paràmetre important, però no suficient”. En concret, l’Agència Valenciana del Turisme ha estimat una ocupació mitjana en els hotels del litoral valencià del 87,1% al juliol i d’un 85,84% a l’agost.

Ximo Puig, qui celebrà “el bon moment” pel qual passa el sector, incidí en “la necessitat d’acabar amb la desestacionalització en el sector turístic”. “Hem d’acudir a mercats emergents i intentar fer un esforç conjunt entre empresaris i administracions per arribar on fins ara no hem arribat i, sobretot, garantir l’ocupació de qualitat i permanent”, explicà.

Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat del País Valencià

La “nova reorientació” del turisme, vinculada als valors ètics del País Valencià, es plasmarà en la nova Llei de Turisme Oci i Hospitalitat, elaborada per l’Agència Valenciana de Turisme i que es presentarà a les Corts en el pròxim període de sessions.

A partir de setembre, la nova Llei de Turisme obrirà “un gran debat” a partir de l’acord i la intermediació entre els agents públics i privats amb l’objectiu de “millorar la governabilitat”. Per aquest motiu, la nova Agència Valenciana del Turisme, que passarà a denominar-se Turisme de la Comunitat Valenciana, serà un organisme “paritari quant a la representació política i empresarial”, explicà Puig, ja que, segons el president “volem cogestionar i que tots els actors del sector se senten junts en la taula i decidisquen conjuntament per enrobustir el turisme valencià, fonamental per al renaixement de la Comunitat Valenciana”, afirmà.

Dades d’ocupació de juliol

L’enquesta d’ocupació que ha realitzat l’Agència Valenciana del Turisme, amb el mes de juliol tancat, detalla, a més, l’ocupació mitjana hotelera del litoral per demarcacions. A Castelló, l’ocupació ha aconseguit el 81,62%, la qual cosa suposa un augment del 4,9%; a València, l’ocupació ha sigut del 85,68% i l’increment respecte del mateix període de l’any anterior ha sigut del 2,8%, i a Alacant, s’ha registrat una millora del 10,9% respecte del 2015, amb una taxa d’ocupació del 85,06%.

Quant a l’oferta extrahotelera, s’ha registrat, d’una banda, una ocupació mitjana del 70% en parcel·les de càmping i del 85% en bungalows i, de l’altra, d’un 81,85% en apartaments turístics, la qual cosa també suposa un augment respecte del 2015, en aquest cas d’un 4,3%. Així mateix, els hotels de l’interior valencià han augmentat les seues reserves durant el mes de juliol de 2016. S’ha registrat un 68,04% d’ocupació, que es tradueix en un augment del 13,4% respecte de juliol del 2015.

Finalment, aquest augment de l’ocupació s’ha traduït en un increment de filiació de treballadors relacionats de manera directa amb el sector turístic d’un 7,7%. Aquesta dada, com explicà el secretari autonòmic de Turisme, situa el País Valencià solament per darrere de Balears (7,9 %) i Andalusia (7,8 %) en termes de filiació a la Seguretat Social.

Comparteix

Icona de pantalla completa