Diari La Veu del País Valencià
Músics valencians porten ‘Al Vent’ de Raimon fins a la Xina

RedactaVeu / València.

Aquesta setmana ha tingut lloc el Tiajin Jinbao Internacional Music Festival, que està organitzat per l’empresa xinesa de fabricació d’instruments Jinbao Music i ha comptat amb la col·laboració de l’empresa valenciana dedicada a la importació i venda d’instruments musicals, amb seu a Benaguasil, Consolat de Mar. El festival ha donat a conèixer diferents solistes i conjunts que han participat en les diferents activitats del festival xinés com ara concerts, classes magistrals i concursos.

Durant els primers dies de festivals, hi van anar el trompista Batiste Bernat, qui va oferir diversos concerts de música de cambra, i el clarinetista Daniel Belloví. A més a més, també hi va assistir el quartet Saxmon, liderat per Josep Garridos, que va oferir dos concerts. Cap destacar, també, que dos dels seus membres, Cristina Sánchez i Carlos Giménez, participaren en el concurs i es van erigir com a guanyadors d’aquest, en primer i segon lloc, respectivament.

Un dels atractius de la delegació valenciana per terres xineses fou la participació del cornetista andalús Dani de Baza, qui féu, durant el seu recital, una versió de la mítica cançó Al vent de Raimon. Per últim, celebrant el seu desè aniversari, hi va estar el grup Perku-Va, cinc percussionistes valencians amb una dilatada trajectòria com a professors i intèrprets: Manel Ramada, Sergi Izquierdo, Toni Flores, Alberto Marquina i Roberto Soria.

Comparteix

Icona de pantalla completa