Diari La Veu del País Valencià
A debat: Pot suportar el nostre litoral un turisme massiu?

RedactaVeu / València.

Com cada inici de setmana, plantegem un nou debat als lectors de La Veu del País Valencià. Ahir coneixíem dades d’ocupació turística a les nostres terres. El cap del Consell i el secretari autonòmic de Turisme feien un primer balanç de les xifres de la campanya turística d’estiu al País Valencià. Les dades del sector son positives. L’ocupació dels hotels de costa, l’arribada de visitants, el número de vols als nostres aeroports… Tot ha augmentat i sembla que la tendència és continuar fent-ho.

La conjuntura internacional afavoreix al País Valencià donades les condicions d’inestabilitat política i social a altres països de la Mediterrània.

Però, al mateix temps, en eixa eterna contradicció respecte del model turístic desitjat, es parla molt de canviar el marc econòmic del País Valencià, però seguim fiant tot el nostre desenvolupament al turisme de sol i platja. No volem convertir-nos en un país de cambrers, però és l’únic sector que fa descendir les xifres de l’atur.

Per això plantegem, el nostre litoral pot continuar suportant aquest excés de pressió humana, aquest turisme massiu de sol i platja? Caldria considerar un nou model turístic? Estem capacitats per a triar?

Comparteix

Icona de pantalla completa