Diari La Veu del País Valencià
La nefasta herència deixada pel PP en el contracte de la neteja d’Alacant

Xavier Pérez / Alacant.

Si fa una setmana el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant, Víctor Domínguez, ja posava el crit en el cel en unes declaracions a La Veu per les mancances del servei i la contrata del fem que havia deixat en herència el PP en l’anterior legislatura, ara, la portaveu del grup municipal socialista i regidora de Turisme i Platges, Eva Montesinos, ha exigit al portaveu municipal del PP, Luis Barcala, que explique per què els ‘populars’ van signar un contracte de neteja tan nefast per a la ciutat d’Alacant.

“Des del PSPV ja ho avisem fa tres anys”, ha manifestat Montesinos en un comunicat, en el qual, a més, ha agregat que “reclamem que el portaveu del PP done la cara i que explique per què es va signar un contracte sabent que era insuficient per a la ciutat d’Alacant”.

La regidora de Turisme i Platges ha afirmat que un dels empresaris que forma l’UTE encarregada de la neteja ha reconegut que pagava les campanyes electorals del partit del portaveu ‘popular’, Luis Barcala. “Seria regidor el senyor Barcala sense aquestes ‘ajudes’ al seu partit? És aquesta la raó per la qual el PP no exigia cap responsabilitat a l’UTE quan veia que la ciutat estava bruta?”, ha preguntat la regidora i ha opinat que “la pudor del PP estava en els carrers i en els despatxos”.

També ha defensat que l’actual equip de govern ha aconseguit un pla de neteja “a cost zero” tot i que “el blindatge del contracte que va signar el PP és molt favorable a l’empresa i no deixa marge de maniobra a l’Ajuntament. Qualsevol extra per a reforçar la neteja exigeix passar per caixa. El PP va deixar aquest Ajuntament hipotecat i intervingut”.

“El PP és el culpable de la brutícia en aquesta ciutat”, ha denunciat. L’edil ha explicat que l’exvicealcalde ‘popular’, Andrés Llorens, va voler pagar l’empresa per un pla de xoc de neteja que aquest equip de govern ha obtingut a cost zero.

“Una ciutat de primer nivell turístic com la nostra no es mereix un contracte de neteja com el que va signar el PP. Aquest text només evidencia que als populars ni els importava ni els importa la imatge turística de la nostra ciutat”, ha insistit.

“Al contracte no es contemplen les zones turístiques com un lloc específic de gran concentració de població a l’estiu sinó com un barri més, una cosa impensable en qualsevol capital turística”, ha denunciat. “Des d’aquest equip de govern ha sigut una prioritat millorar la neteja viària des del minut u i ho segueix sent”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa