Diari La Veu del País Valencià
L’EspigaRock, Maldita Nerea i un tribut a Queen posaran la música a les Festes de Sueca
RedactaVeu / Sueca

La vessant musical de les pròximes Festes Majors de Sueca comptarà amb dos nous cartells destacats. El regidor de Festes, Pau Roselló, confirmà l’actuació del grup espanyol Maldita Nerea i també desvetllà els noms dels grups que participaran en la tercera edició del festival de música en valencià EspigaRock, “una de les propostes més potents de la comarca, un festival que guanya en renom i públic any rere any” i que enguany portarà com a cap de cartell la banda de rock espanyola, Reincidentes.

Així, aquesta edició de l’EspigaRock tindrà lloc el pròxim 3 de setembre al recinte fester del Sueca Parc, de manera que marcarà l’inici de les pròximes festes de la localitat que finalitzaran l’11 de setembre. Reincidentes compartirà, el cap de cartell amb Els Catarres. El grup pop-folk català ha confirmat la seua presència a l’Espigarock, una cita que serà amb tota probabilitat, una de les darreres actuacions que realitzaran al País Valencià, després d’anunciar la seua aturada indefinida.

A Els Catarres se sumen també Atupa, els joves de l’Horta que presentaran a Sueca el seu nou disc Quasi res porta el diari i els Mai Mai que portaran a l’escenari de l’EspigaRock els seus Mil Pulmons, una de les propostes més originals del rock valencià més indie. Els herois renascuts de Cullera, els Gramoxones Ska Band, s’encarregaran d’obrir la vetllada i els dj’s de moda als festivals més alternatius, Escala i Corda, seran els encarregats de cloure la tercera edició del festival que serà d’entrada lliure i gratuïta.

D’altra banda, Maldita Nerea és hui un grup ja consolidat en el panorama del pop rock espanyol, un fenomen amb una carrera ascendent amb més de cinc àlbums, que culmina amb el seu darrer Mira dentro (2014). El concert, que serà també d’entrada lliure i gratuïta, tindrà lloc el 9 de setembre, a les 22:30h també al recinte fester del Sueca Parc. Abans, com a teloner, actuarà el grup suecà Nudo Windsor.

Roselló assegurà que el propòsit del consistori és “oferir un complet i variat programa de festes amb concerts atractius per a tots els públics”, per això, afegí “hem fet propostes amb estils molt variats, des del pop a l’indie, el folk, el punk o el rock dur, tot amb l’objectiu d’oferir un programa equilibrat al gust de les diferents generacions” apuntà el titular de Festes.

Les propostes presentades se sumen a l’espectacle God Save the queen que anuncià l’Ajuntament de Sueca per al pròxim 7 de setembre. La formació argentina God Save the Queen és una banda tribut a Queen que recrearà el so i l’escenografia de la llegendària banda britànica de rock del panorama musical dels anys 90 i ho farà coincidint amb el 25 aniversari de la mort del líder del grup original, Freddie Mercury, desaparegut el 24 de novembre de 1991.

Sobre aquest concert, Roselló afirmà que “va a ser un luxe comptar amb un espectacle que ha girat per diversos continents i que ompli pavellons a Espanya cada vegada que ve, en ciutats com Madrid, Barcelona, Màlaga o Saragossa”. De fet, recordaren que God Save the Queen ja va actuar amb gran èxit a l’octubre del 2015 en la Fira de Mostres de València. No obstant això, en aquesta ocasió portaran a Sueca un nou espectacle anomenat Forever, que repassarà tots els ‘hits’ de Queen amb un desplegament sonor i audiovisual únic que durarà més de dues hores.

El concert tindrà lloc al Recinte Fester de Sueca, situat en el pàrquing del Centre Comercial Sueca Parc, en el quilòmetre 10 de la carretera CV-515. De la producció tècnica s’encarregaran professionals amb una llarga trajectòria en el sector, que muntaran un equip de so de primera qualitat amb 80.000 watts.

L’Ajuntament de Sueca ja ha posat a la venda les entrades per al concert i les primeres edicions de llançament a preu promocional s’han esgotat ràpidament. Els tiquets poden obtenir-se en els seus llocs de venda físics (Casal Jove Sueca, Tourist Info Sueca i Punt Itinerant Tourist Info) i també en Internet.

Comparteix

Icona de pantalla completa