Diari La Veu del País Valencià
Maria del Mar Bonet arriba a Sagunt a Escena cantant a la Mediterrània
RedactaVeu / Sagunt

Sagunt a Escena omplirà hui, 25 d’agost, el Teatre Romà de música amb un concert per a gaudir de dues generacions de dones mediterrànies, un concert per a celebrar ‘L’any Llull’ i deixar-se captivar una nit d’estiu a Sagunt: ’Les dones canten a la Mediterrània’.

El Festival Sagunt a Escena 2016 ha elaborat una programació dedicada en la figura de la dona i en aquesta ocasió tindrem damunt de l’escenari dues generacions: la que atresora la saviesa, Maria del Mar Bonet, i la que representa el futur de la nova cançó, Maria Arnal al costat de Marcel Bagés.

Maria del Mar Bonet és una de les grans veus de referència de la cançó. “La Mediterrània” ha sigut sempre el punt de referència de la seua vida artística i personal, la seua font d’inspiració. Coincidint amb ‘L’Any Llull’ i per a celebrar-lo als escenaris, Maria del Mar Bonet recupera aquest 2016 les cançons que va publicar al CD Amic, Amat (Picap, 2004), quan va posar música als textos de Jacint Verdaguer, les Perles del Llibre d’Amic i d’Amat de Ramon Llull, com Lamor és mar desfeta, Digues amic o Digué l’Amat a l’Aimador.

En Alenar Llull, la cantant combina aquestes amb les cançons d’Alenar (SonyBMG, 1977), un dels referents de la seua trajectòria, en un repertori especial per a l’ocasió que es completa amb cançons dels discos que la cantant mallorquina va publicar els primers anys de la seua carrera (algunes de les quals fa dècades que no cantava com No trobaràs la mar, Aigo i Dóna’m sa mà) amb les quals el públic es retrobarà i, en alguns casos, descobrirà una veu que es manté en plena forma.

Maria Arnal i Marcel Bages han preparat un repertori a Sagunt que barreja músiques de tradició oral i temes propis a partir d’una recerca d’enregistraments de camp, en arxius i fonoteques de la península. Després de sorprendre tothom amb Remescles, acobles i melismes (2015), ara presenten el seu nou EP Revetla (2016). Músiques per acompanyar la vida, la festa, el treball o el duel, cantades en col·lectiu i quotidianament, amb textos de l’Ovidi Montllor i Vicent Andrés Estellés.

“Així naix el projecte, amb una inquietud: conèixer millor l’amplíssim repertori de músiques de tradició oral dels nostres avantpassats, i la nostra voluntat de compartir-les, repopularitzades, interpretades a la nostra manera”, afirmen els músics. Un concert ple d’emoció, actitud crítica, màgia i sentiment.

Comparteix

Icona de pantalla completa