Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat posa deures als pobles en risc d’inundació i trencament de presa
RedactaVeu / la Vila Joiosa

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha destacat hui en la presentació de la Campanya de Prevenció d’Inundacions 2016 a La Vila Joiosa, la importància que els municipis del País Valencià amb risc d’inundacions redacten el seu Pla d’Actuació Municipal.

José María Ángel ha oferit als ajuntaments que encara no han redactat el seu Pla tot el suport tècnic de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, ja que en la seua opinió es tracta “d’una eina fonamental a l’hora d’abordar aquest risc latent i en previsió de les conseqüències negatives que puguen afectar a la seguretat dels ciutadans”.

Ángel ha estat acompanyat en la presentació per l’alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, i el regidor de Seguretat, Jaime Ramis. També han assistit una vintena d’alcaldes de la comarca de la Marina Baixa.

La presentació del Pla es realitza cada any en una localitat diferent del territori valencià, com a bestreta de la finalització de la campanya estival, i en començar llavors l’època de major risc perquè es produïsquen pluges intenses. Enguany s’ha escollit el municipi de la Vila Joiosa, amb risc mitjà d’inundació i que disposa de Pla d’Actuació Municipal d’Inundacions des de l’any 2006. Aquesta localitat també està afectada pels accidents de la presa d’Amadorio.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha destacat que dels 136 municipis amb risc d’inundacions, 48 tenen risc alt i 88 risc mitjà. A més a més, dels 136 municipis en risc, un total de 20 ja disposen de Pla d’Actuació Municipal enfront d’Inundacions (PAM). Aquests són Alaquàs, Alboraia, l’Alfàs del Pi, Benaguasil, Benicarló, Benicàssim, Beniparrell, Borriana, Canet d’en Berenguer, Càrcer, Cotes, Massanassa, Oliva, Ondara, Oriola, Palmera, Paterna, Riba-roja del Túria, Silla, el Verger, la Vila Joiosa, Vilallonga i Xirivella.

Finalment, un total de 124 municipis valencians estan situats a les zones I o II de trencament/accident de presa. Fins a hui, ja en són 51 els que disposen de Pla Territorial Municipal enfront d’Emergències.

José María Ángel ha recordat la tasca fonamental que realitzen els mitjans de comunicació i les xarxes socials en la difusió de les preemergències i emergències en alertar als ciutadans de qualsevol contingència i proporcionar informació sobre l’abast i els danys ocasionats per les pluges.

Des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i a través del compte oficial de Twitter @GVA112, s’ofereix també informació detallada de les situacions de preemergència i emergència enfront d’aquest risc, sempre sobre la base de la informació facilitada per l’Agència Estatal de Meteorologia.

L’Agència difondrà dins de la campanya de prevenció d’Inundacions 2016, i a través dels seus comptes oficials de Twitter i Facebook, una sèrie de reclams informatius en forma de consells als ciutadans sobre com actuar en cas de tempestes, en prevenció per temporal de pluges i de seguretat si s’ha d’utilitzar el cotxe. Finalment, en la pàgina web de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències es pot trobar tota la informació sobre aquest risc. Els ciutadans també disposen del telèfon d’Emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana per a informar de qualsevol emergència derivada d’aquest risc.

Comparteix

Icona de pantalla completa