Diari La Veu del País Valencià
Els Moros i Cristians d’Ontinyent i la Tomatina en ‘prime time’ a la TV pública francesa

RedactaVeu / Ontinyent.

La televisió pública gal·la, France 5, desplaçarà aquesta setmana un equip de quatre persones per a gravar els Moros i Cristians d’Ontinyent i la Tomatina de Bunyol, per tal de parlar-ne en el programa “Echappées Belles”, que podria traduir-se com “Escapades Belles”. Aquest es tracta d’un espai de 90 minuts de durada que s’emet setmanalment en aquest canal d’àmbit estatal en horari de “prime time”, dissabtes a la nit, amb una audiència mitjana superior al milió d’espectadors.

Aquestes dues festes formaran part d’un capítol dedicat al País Valencià, en el qual també hi apareixeran l’Albufera de València, les platges de la Marina Alta i la ciutat de València, i que s’emetrà en el primer trimestre de 2017.

L’equip de France 5 estarà encapçalat pel presentador Jérome Pitroin i el realitzador Vicent Chaffard, que arribaran acompanyats de dos tècnics que s’estaran a la capital de la Vall d’Albaida des de dijous 25 i fins dissabte 27 d’agost per a, després, desplaçar-se també a Bunyol per captar la festa més internacional.

Interès Turístic Internacional

El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pablo Úbeda, ha destacat l’interès per a la difusió internacional de la festa de Moros i Cristians el fet d’estar en un programa com “Echappées Belles”, ja que “aparèixer en un programa de referència en l’àmbit turístic a França, ens suposa doblement interessant, per una banda per l’impacte que pot tenir per difondre la festa i atreure espectadors, i per altra perquè ens serà d’utilitat al camí cap a la consecució de la declaració de les nostres festes com a d’Interès Turístic Internacional”, explicava.

Comparteix

Icona de pantalla completa