Diari La Veu del País Valencià
València dedicarà un carrer a Amado Granell

Xavier Pérez / València.

L’Ajuntament de València dedicarà en breu un carrer a Amado Granell, alliberador de París dels nazis al final de la II Guerra Mundial. La regidora de Cultura, Glòria Tello, així ho va anunciar al seu mur de Facebook:

“Cal reconèixer la vàlua de les persones que han estat poc reconegudes incomprensiblement. Una d’elles va ser Amado Granell, veí de Borriana que un 24 d’agost va alliberar la ciutat de París dels nazis. Hi ha moltes maneres de reconèixer, però nosaltres, vos puc avançar, anem a donar el seu nom a un carrer de la ciutat de València”.

Amado Granell va encapçalar la columna de vehicles de la 9a Companyia de la 2a Divisió Blindada que, integrada per republicans espanyols, va ser la primera unitat militar aliada que va entrar a París després de la seua ocupació per la Wehrmacht. Com a tal, va aparèixer en la portada del diari Libération l’endemà de l’Alliberament de París, reunit amb els líders de la resistència francesa.

Cal aplaudir aquesta iniciativa, però també diferents associacions, personalitats i entitats demanen un carrer o espai públic per a Vicent Marco Miranda, exalcalde republicà de València, o per a Guillem Agulló, el jove assassinat per un feixista a Montanejos. En el cas d’Agulló, des de l’equip de Govern de l’Ajuntament de València, ja es va donar el vist i plau a aquesta petició que falta que es duga a terme.

Comparteix

Icona de pantalla completa