Diari La Veu del País Valencià
Baldoví veu un ‘error’ la decisió sobre Otegi

Europa press / València.

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha considerat, aquest dijous, un “error” la decisió de la Junta Electoral Provincial de Guipúscoa de no permetre a Arnaldo Otegi presentar-se com a candidat a lehendakari per EH Bildu en les pròximes eleccions basques per la sentència ferma de l’Audiència Nacional que l’inhabilita per a l’exercici de sufragi passiu.

Baldoví, que s’ha pronunciat d’aquesta manera en una entrevista a Europa Press, ha sostingut que el PP està “més còmode sense tancar determinats processos” i ha lamentat que Otegi no puga “defensar les seues idees en el Parlament amb el suport dels vots”.

Així mateix, ha instat a fer una “reflexió” i a “aprendre de processos” duts a terme a països com Irlanda i Colòmbia “en favor de la pau, per tancar episodis traumàtics i acabar amb la violència”.

“Em sembla un error. Em sembla que és regalar vots a l’esquerra abertzale“, ha respost el representant de Compromís en el Congrés, qui ha advocat per “normalitzar la vida” i s’ha oposat a “impedir que la gent puga defensar les seues idees en el parlament amb el suport dels vots”.

Joan Baldoví s’ha referit al “procés de pau a Colòmbia” que és viu ara i ha centrat en ell la “reflexió” que ha plantejat. En aquest sentit, ha assenyalat que “qualsevol persona amb un mínim de sentit comú pot estar d’acord perquè és, en definitiva, tancar processos traumàtics, acabar amb la violència i fer que la pau tinga una oportunitat”.

No obstant açò, ha lamentat que hi haja “alguns partits que s’obstinen perquè no es tanquen determinats processos perquè s’alimenten justament d’açò i trauen rèdit electoral amb aquests processos”. Així, ha al·ludit al PP i ha considerat que “està més còmode amb açò” que amb una situació en la qual “finalment hi haguera un punt i final”.

El diputat estatal ha agregat que ell defensa, “com qualsevol persona de bé vol, que eixe procés definitivament acabe i que la gent puga expressar les seues idees a través de presentar-se a les eleccions”. Al seu torn, ha apostat per “normalitzar la vida” i aconseguir que “la gent abandone definitivament la violència per a “donar-li oportunitats a la pau” i “que la gent defense les seues idees de forma democràtica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa