Diari La Veu del País Valencià
El curs escolar comença el 8 de setembre. Dates destacades: Nadal, Pasqua i festius
RedactaVeu / València

Queden pocs dies perquè els alumnes valencians tornen als centres educatius. Enguany, com anuncià la Conselleria d’Educació, el curs escolar començarà el dia 8 de juny per als cicles d’Infantil, Primària, Secundària i Formació Professional. Pel que fa a la data de finalització, serà, per a Infantil i Primària, el dia 20 de juny (de 2017), mentre que Secundària i Formació Professional acabaran el dia 16 de juny.

No obstant això, cal tindre en compte que a moltes poblacions valencianes se celebren diverses Mares de Déu trobades o estan vivint de ple les seues festes majors o patronals i, per tant, el dia 8 de setembre és festa, com ara bé a Alaquàs, Algemesí, el Puig, Mutxamel, Montcada, Peníscola, Quart de Poblet, Sueca, Utiel, Xiva, entre d’altres.

Algunes excepcions

La Formació Professional Bàsica de segona oportunitat i els Programes Formatius de Qualificació Bàsica començaran el dia 22 de setembre i acabaran el 16 de juny. La Formació de Persones Adultes començarà el 19 de setembre i acabarà el 9 de juny, mentre que els Ensenyaments Esportius i els Artístics començaran el 19 de setembre i acabaran el 16 de juny. Finalment, els Ensenyaments d’Idiomes començaran el 26 de setembre i acabaran el 16 de juny.

Períodes de vacances i festius del curs 2016-2017

Segons la Resolució de 7 de juny de 2016, els dos gran períodes de vacances d’aquest curs escolar 2016-2017 seran els següents:

-Vacances de Nadal: des del 23 de desembre de 2016 al 6 de gener de 2017, ambdós inclusivament.

-Vacances de Pasqua: des del 13 al 24 d’abril de 2017, ambdós inclusivament.

Després, pel que fa als festius estatals durant el curs escolar, afectaran els dies següents: 12 d’octubre; 1 de novembre, Festa de Tots Sants; 6 de desembre, Dia de la Constitució espanyola; 8 de desembre, Dia de la Immaculada Concepció, i 1 de maig, Festa del Treball.

A aquest llistat de festius caldrà afegir-li també aquells que afecten el 2017 dins del tram autonòmic, com ara els dies festius de les Gaiates de Castelló o les Falles de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa