Diari La Veu del País Valencià
Puig replica Cifuentes: ‘Es pose com es pose, l’asimetria fiscal existeix’

EP / València.

El president de la Generalitat Valenciana i el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha replicat a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que “es pose com es pose, l’asimetria fiscal existeix”, alhora que li ha assegurat que el que no es pot consentir és que “amb els diners de tots es beneficie a algunes comunitats en detriment d’unes altres”.

Puig s’ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de reunir-se amb el president de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, en ser preguntat per les últimes declaracions de Cifuentes, qui ha defensat que Madrid no és un paradís fiscal i ha assegurat que totes les regions poden baixar els impostos.

A Cifuentes, li ha dit: “Es pose com es pose, l’asimetria fiscal existeix. I el que no podem consentir és que amb els diners de tots es beneficie a algunes comunitats en detriment d’unes altres”. “Açò no es pot consentir”, ha insistit.

Així, ha afirmat que aquell que es pose al costat de Madrid, com és el PPCV, “que ho explique”. “Nosaltres −ha agregat− ja expliquem la nostra posició. S’ha d’harmonitzar fiscalment Espanya. Existeix un espai de dúmping fiscal que no estem disposats a consentir”, ha asseverat.

Puig persegueix que el País Valencià “tinga viabilitat” i, per a açò, ha dit, “cal tenir un sistema de finançament just”. A més a més, ha sol·licitat l’equitat entre els espanyols: “No sé per què el PP es posa al costat d’aquells que agredeixen la Comunitat”, ha criticat.

Així, entén que parlar d’asimetria entre les comunitats autònomes “és simplement posar la realitat damunt de la taula” i s’ha preguntat: “O és que no és veritat que tenim menys despesa que la mitjana i menys ingressos i, a més, paguem com si fórem una comunitat rica?”.

En relació amb el tema dels impostos, Puig ha reiterat que hi ha un esborrany elaborat per un grup d’experts que contempla una redistribució de la càrrega fiscal perquè paguen més els que més tenen, però açò no significa −ha insistit− pujar els impostos: “No hi haurà pujada generalitzada d’impostos. Això és el que va fer el PP”, ha sentenciat.

“El PP feia pagar més als qui menys tenien”

“Hi ha una situació molt absurda al País Valencià i és que el PP feia pagar més als qui menys tenien, i aquesta situació no es mantindrà. Cal redistribuir la càrrega fiscal en favor d’aquells que tenen menys recursos”, ha reiterat Puig.

“Català i el PP saben molt d’estafa a la Comunitat”

Puig, preguntat per les declaracions efectuades aquest divendres per la portaveu adjunta del grup popular en les Corts, Mª José Català, qui ha ratllat d’”estafa” la pujada d’impostos anunciada pel president, ha afirmat: “Català i el PP saben molt d’estafa a la Comunitat. Qui ha estafat a la Comunitat ha sigut el PP durant els anys que ha governat, per terra, mar i aire”, ha lamentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa