Diari La Veu del País Valencià
EU-Borrina demana que l’Arenal Sound done beneficis tant al poble com a l’empresa
RedactaVeu / Borriana

El resultat de l’anàlisi que fa EU-Borriana de tota l’evolució del festival Arenal Sound a aquesta localitat de la Plana Baixa “no és positiu degut al fet que des del seu naixement ha estat viciat per una mala gestió en les llicències municipals i en les negociacions de les condicions dutes a terme pel Partit Popular”, denuncia a través d’un comunicat el grup polític local, el qual apunta que amb el recanvi de l’equip de govern, format per PSPV, Compromís i Podem, “hem vist la mateixa manca de transparència que en anys anteriors i una procrastinació que ha creat inseguretat jurídica per a l’empresa i per als assistents”.

Amb tot, denuncien que ha calgut “buscar la complicitat del president Ximo Puig pel que fa a “la sentència que demostra la contaminació acústica”. Diuen que el Govern municipal “ha perdut tota perspectiva d’allò que és el seu objectiu primordial per buscar l’autodefensa i el menor desgast polític. I en la recerca de la seua estratègia no els ha importat, a PSPV, Compromís i Podem, sacrificar l’autonomia municipal, motiu suficientment greu pel qual l’alcaldessa Maria Josep Safont deuria posar el seu càrrec a disposició del Ple”.

Encara que puntualitzen que la formació està d’acord amb els esdeveniments culturals, assenyalen com a motiu del conflicte el fet que l’organització del festival “correspon a una decisió empresarial, motivada per la rendibilitat” i, per tant, “la continuïtat del festival serà el resultat de trobar la compatibilitat dels interessos de l’organització i de la població, la qual cosa depèn de qui ha de gestionar els assumptes de tots i totes els que vivim a Borriana”.

Per als grans esdeveniments cultuals i musicals, EU-Borriana proposa que “les condicions han de buscar l’equitat”, és a dir, que “els beneficis de l’empresa organitzadora han de ser compatibles amb els beneficis per a la població i compensar les seues molèsties”. Demanen un “compromís social amb la població de Borriana” que “busque la implicació dels comerços i dels treballadors de Borriana i oferisca unes condicions de treball dignes”. Un altre dels condicionants és que l’Arenal Sound ha de ser de “cost zero”, tant “directe com indirecte, per a l’Ajuntament”, ja que si sols guanya l’empresa, l’empresa paga”. Demanen també un informe d’impacte ambiental favorable, així com unes infraestructures adequades i estables que puguen ser reutilitzades durant la resta de l’any per a esdeveniments municipals. Per tal de poder fer un seguiment exhaustiu, demanen que es publique un informe anual d’impacte mediàtic i econòmic per a la població i per a l’empresa organitzadora. Per últim, volen que s’acomplisquen els terminis per a l’expedició de llicències per poder planificar adequadament els servies públics implicats.

Conclouen el comunicat afirmant que “el nostre vertader desig és que, d’igual manera que per a l’empresa organitzadora suposa una oportunitat de negoci, per a Borriana ha de significar un estímul de creixement”.

Comparteix

Icona de pantalla completa