Diari La Veu del País Valencià
A la Todolella li regalen el seu grandiós castell medieval

Sixto Ferrero / La Todolella.

El canvi de Govern produït amb les eleccions de 2015 a la xicoteta població dels Ports ha significat, a banda d’un canvi d’aires, un regal de diversos milions d’euros, una infinitat d’esforços i sacrificis i una vista que ara més que mai rellueix des del cim que governa la població de la Todolella.

El seu actual alcalde, Ricardo Miravet Toutain, reconegut organista internacional, director artístic del Festival Internacional de Música de Morella, així com orguener i compositor, és el propietari, junt a la seua muller, del Castell de la Todolella des de 1966. El castell medieval del segle XIV és un edifici defensiu de caràcter senyorial, actualment habitat per l’alcalde i està declarat BIC des del 1996. Però no sempre ha lluït la fesomia actual, aconseguida a base de treball i inversió econòmica, com el mateix Miravet explicava en 2015: “El castell ha sigut la preocupació de la meua muller i meua durant llargs anys, i crec que hem aconseguit restaurar la seua totalitat, sota l’estreta supervisió de la Conselleria de Cultura, invertint en aquesta obra els estalvis de la nostra vida”.

Encara que el músic argentí, de llinatge catalanovalencià, ja va anunciar en 2003 com recollia el diari El País que “tenia pensat llegar el Castell”, no ha sigut fins a fa uns dies quan convocà una assembla pública el passat 17 d’agost per fer l’anunci oficialment.

Moment en què Miravet fa l’anunci a l’assemblea. Foto: Ajuntament de la Todorella.

Miravet, l’alcalde més longeu del País Valencià (Córdoba, l’Argentina, 1930) donà el seu castell al poble amb la condició que una fundació amb el nom de la seua dona i el seu gestione l’immoble que ara serà públic i tindrà un ús cultural.

Castell de la Todolella. Foto: Ricardo Miravet.

Si voleu veure com és el grau de conservació del Castell de la Todolella, podeu fer-ho en l’entrevista de 2015 del programa 1mon.cat per a la Xarxa: El castell de Ricardo Miravet, (cliqueu en l’enllaç).

Foto d’arxiu (Comarquesnord.cat). Ricardo Miravet.

Comparteix

Icona de pantalla completa