Diari La Veu del País Valencià
STEPV responsabilitza la Catòlica de deixar sense beques a milers d’estudiants
RedactaVeu / València.

STEPV ha lamentat la decisió del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) d’estimar el recurs de la Universitat Catòlica de València (UCV) i suspendre cautelarment les beques a l’alumnat de les universitats públiques.

Per al sindicat, aquest alumnat “deu ser prioritari” perquè la xarxa pública “és l’única que pot garantir l’accés a l’educació a tot tipus d’alumnat, independentment de les seues condicions socioeconòmiques”, ha indicat en un comunicat.

Per açò, estima que és “necessari” que el conjunt de les beques públiques es destinen a l’alumnat que cursa els seus ensenyaments en les universitats públiques, “com ha exposat la Conselleria d’Educació per a les beques del curs 2015/16”.

STEPV ha instat el Govern valencià a continuar amb aquesta política i a millorar la dotació de les beques a l’alumnat de les universitats públiques amb l’objectiu de garantir que tot estudiant, independentment dels seus recursos, puga accedir als estudis universitaris i, per tant, garantir la igualtat d’oportunitats per a aquells sectors amb menys recursos.

Així mateix, el sindicat responsabilitza a la UCV del “lamentable” fet que milers d’estudiants de les universitats públiques no puguen accedir a les beques del curs passat “per culpa del recurs presentat” i ha instat a aquesta institució a retirar-ho.

Comparteix

Icona de pantalla completa