Diari La Veu del País Valencià
Sánchez ratifica el ‘no’ a Rajoy i aquest diu que seguirà intentant convèncer el PSOE
ACN / Madrid

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha reafirmat en el ‘no’ a Rajoy després de la reunió d’aquest dilluns en el Congrés dels Diputats. Per la seua banda, el president en funcions ha garantit que seguirà treballant per a formar govern tot i que fracasse en la investidura d’aquesta setmana.

Sánchez ha afirmat, també, que l’acord subscrit entre el PP i Ciutadans per a la investidura de Mariano Rajoy referma encara més el ‘no’ de la seua formació perquè es tracta d’un pacte “conservador i continuista”. El líder socialista ratifica, així, davant Rajoy, la negativa del PSOE i assenyala aquest com a únic responsable del seu fracàs en el debat d’investidura que se celebrarà aquesta setmana al Congrés.

El president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, a més, ha subratllat que, “per responsabilitat”, no deixarà d’intentar-ho. El cap de l’executiu ha traslladat a Sánchez la responsabilitat d’evitar unes terceres eleccions en un any: “Li he dit que si anem un altre cop a eleccions correm el risc que, amb raó, ens comencen a prendre a broma”. La presentació dels pressupostos generals de l’Estat és el capítol més urgent però Rajoy ha subratllat que, si el govern segueix en funcions, podria perillar la recuperació econòmica.

En la reunió de poc més de vint minuts entre Sánchez i Rajoy, les posicions s’han mantingut completament allunyades. A més, Sánchez ha assegurat que la trobada era del tot “prescindible”, ha advertit Rajoy que el PSOE no es “doblega” davant els “xantatges” i no ha volgut esclarir si explorarà una via alternativa si fracassa Rajoy.

Comparteix

Icona de pantalla completa