Diari La Veu del País Valencià
El grup valencià Geografies és semifinalista al concurs de maquetes Sona9
ACN / Barcelona

El valencians Geografies han arribat a la semifinal de la 16a edició del concurs de maquetes Sona9 juntament amb els huit grups restants, dels quals quatre ho han fet per votació popular: Miaú (Rumba-Reggae, Vilafranca del Penedès), Iuh (Folk-Rock, Barcelona), Rúpits (Soft-Rock, Gironella) i Paper de Plàstic (Pop, Barcelona). Els cinc elegits pel jurat són El Fugitiu (Rumba-Reggae, Manresa), Lakaste (Pop-Folk, Figueres), Geografies (Rock, València), Retirada! (Post-Rock Barcelona) i Chet (Pop-Folk, Barcelona). Dissabte 3 de setembre, el festival Acústica de Figueres donarà el tret de sortida dels concerts semifinals amb les actuacions de Miaú, Lakaste i El Fugitiu.

Vídeo: Canal Enderrock.

El Mercat de Música Viva de Vic acollirà, dissabte 17, els valencians Geografies, els grups Iuh i Rúpits, i divendres 23 de setembre en el marc de les Festes de la Mercè i el BAM de Barcelona es podran veure en acció els grups barcelonins Paper de Plàstic, Chet i Retirada!.

En aquestes actuacions, els artistes hauran de presentar en directe, a part del seu repertori, les dues proves encarregades pel Sona9: versionar o adaptar al català una cançó d’un altre artista i musicar un poema d’un autor novell proposat per l’organització del concurs. De les tres semifinals en directe eixiran els 5 grups que passaran a la darrera fase del concurs, última cita prèvia a la final del Sona9 del mes de novembre.

Vídeo: Canal La Gramola de Keith.

Premis

El premi per al guanyador del Sona9 és l’enregistrament i l’edició d’un disc amb la direcció d’un productor professional. Els finalistes també obtindran diferents premis, com ara la gravació d’un EP de quatre cançons en un estudi professional o material musical. També accediran a una campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista Enderrock i a una mini-gira de concerts promocionals.

Comparteix

Icona de pantalla completa