Diari La Veu del País Valencià
El PSPV és apartat del govern en Novelda amb una moció de censura aprovada per UPyD i PP
RedactaVeu / EP / Alicante

El ple de Novelda (Alacant) ha proclamat com a alcalde de la localitat l’edil d’UPyD, Armando Esteve, en tirar endavant la moció de censura signada pels regidors de la formació magenta i els de el PP en contra del PSOE. La moció s’ha aprovat amb els onze vots a favor d’UPyD (6) i PP (5) i els nou en contra de PSPV (6), Compromís (2) i Guanyar (1). Al ple no ha pogut assistir la portaveu de Compromís, Sílvia Anna, perquè es trobava fora de la localitat per vacances i no ha pogut tornar a la votació.

El ple ha transcorregut amb molta tensió i els portaveus de les diferents formacions s’han vist en moltes ocasions interromputs en els seus discursos. La moció va ser registrada pels edils d’UPyD contra els seus socis socialistes en l’equip de Govern per incompliments en el pacte de mandat signat el juny del 2015.

Entre esbroncs i en un discurs curt, després d’arreplegar la vara de MANDO, Armando Esteve ha dit que UPyD ha pres una decisió que, “sense ser fàcil, era necessària per a poder seguir treballant per una Novelda millor”. Així mateix, ha mostrat el seu “respecte, fins i tot per als qui discrepen de presentar aquesta moció de censura a l’alcalde”.

“Una moció totalment legítima, meditada i prevista com una cosa normal dins del funcionament democràtic del nostre país”, ha justificat Esteve. No obstant això, ha reiterat que “el que li convé a Novelda és que tots els partits treballem junts, una cosa que vam proposar després de conèixer el resultat electoral”.

Reaccions de l’oposició

Fran Martínez, l’anterior alcalde, durant la seua intervenció en el plenari, ha afirmat que “l’únic sustent de la moció és que alguns agafen la butaca i uns altres cobren” i ha afegit que “els socialistes passarem a l’oposició amb el cap ben alt”.

El PSPV ha acusat UPyD d’arribar a un acord amb el PP amb “traïdoria” i ha indicat que deixen l’alcaldia “sense haver trencat el pacte”, signat el juny del 2015, amb la formació magenta. Des del PSPV, s’ha demostrat el suport a Fran Martínez amb una àmplia representació socialista de la comarca, de la demarcació i del País Valencià, tal com indiquen al comunicat difós.

La portaveu de Guanyar Novelda, Maje Aigües, ha tatxat UPyD de passar de fer una oposició “molt dura” al PP a arribar a un acord, després d’un any “en el qual s’han refredat els ànims” en el poble.

En el mateix sentit s’ha pronunciat Carles Sala de Compromís li ha recriminat la seua falta d’elegància i l’ha acusat de falta de transparència per les significatives discrepàncies entre les declaracions que va fer sobre la seua situació jurídica en un ple i el que replega l’acta d’aquell ple. També ha criticat les seues polítiques de dretes antisocials i insolidàries. (ací discurs complet del regidor de Compromís)

Acord “legítim”

Per la seua banda, el portaveu del PP, Rafael Sáez, ha legitimat un acord basat “en el diàleg i la no confrontació” sobre un programa electoral que serà “respectat” i que es “complirà al cent per cent”.

Així, creu que l’acord que permet A Esteve arribar a l’Alcaldia de la mà del PP “és igual de legítim i de respectable” que el que es va signar entre UPyD i el PSPV i ha agregat que s’ha arribat a la moció de censura “sense cercar-la” i sense ser “responsables”.

Finalment, ha anunciat que l’acord entre PP i UPyD es basa en la recuperació econòmica, en la reorganització del personal de l’Ajuntament, en la millora dels serveis i “en l’estabilitat”, un factor “fonamental per a aconseguir els objectius marcats”. Per això, ha rebutjat que es tracte d’un acord de “butaques” i ha recordat que el PP ha renunciat a l’Alcaldia per l’”estabilitat” i “pels resultats obtinguts en les eleccions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa