Diari La Veu del País Valencià
Augmenten un 12% les pernoctacions de turistes a València a l’estiu
RedactaVeu / València

L’alcaldessa accidental ha destacat l’augment de l’11,8% en les pernoctacions a la ciutat de València respecte de l’any passat, de les quals, un 18,8% correspon a persones estrangeres, “i això significa”, ha subratllat, “que la ciutat s’està convertint cada vegada més en un lloc de referència nacional i internacional”. En aquest context, Gómez ha subratllat l’augment significatiu del nombre de vols a la nostra ciutat respecte al 2015, que s’ha incrementat en un 13,3% respecte al passat període estival, “cosa que fa de la nostra ciutat”, ha afegit, “un punt d’atracció de persones estrangeres que volen visitar el nostre país”.

Vistes les xifres, Gómez ha assegurat que “a pocs dies que acabe la campanya estival, podem dir que estem molt satisfets amb el treball que s’està realitzant, que a hores d’ara ja està donant els seus fruits”.

Precisament, l’alcaldessa accidental ha destacat el canvi que ha suposat el nou model de gestió turística, “respecte a l’anterior, en què cada administració pública (Ajuntament, Diputació i Generalitat) mirava cap a un costat a l’hora de dirigir les estratègies de les polítiques del sector; mentre que ara, les tres administracions focalitzen tots els seus esforços i recursos a dirigir-se a unes accions concretes”. En aquesta dinàmica s’inscriu el conveni que es firmarà, prompte, entre l’Ajuntament i l’Agència Valenciana de Turisme, que reflecteix la voluntat de cogestió en aquest camp.

Segons aquest conveni, la nova Agència de Turisme tindrà participació per part del sector privat i subratllarà el paper de la ciutat de València com a principal pol d’atracció turística del País Valencià. De fet, l’Ajuntament estarà integrat en el Comité de Direcció de l’entitat, amb un paper principal en la direcció de les polítiques turístiques que es duen a terme en el País Valencià. “Va en la línia de tot el treball que s’està desenvolupant al llarg d’aquest any en què es veu clarament la voluntat de col·laboració i amb el qual s’ha triplicat la col·laboració econòmica que hi ha entre les administracions”, ha explicat l’alcaldessa accidental.

En pareguts termes s’ha manifestat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha destacat l’increment de la col·laboració entre l’Agència de Turisme i l’Ajuntament de València ja que, segons ha afirmat, “la ciutat ha de ser un referent i una amfitriona turística de primer nivell”. A més, ha afegit que el conveni que es firmarà properament “donarà suport a allò que és un centre turístic de primer nivell, com és València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa