Diari La Veu del País Valencià
Es dissol el SEPC al País Valencià

Racó Català.

Els nuclis del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) al País Valencià es dissolen. Així ho han explicat a través d’un comunicat publicat al seu perfil de Facebook. Després de 10 anys de recorregut, el sindicat deixarà de tenir representació al País Valencià. “Les dinàmiques i tensions existents al sí del Sindicat durant els últims anys, exaltades aquests últims mesos, han portat el conjunt de la militància de tots els nuclis del País Valencià a prendre aquesta difícil decisió”, detalla el text.

El mateix comunicat explica que aquesta decisió “no és el que desitjàvem ni el que esperàvem després de dedicar tants esforços a consolidar aquesta ferramenta feminista, socialista i independentista als Països Catalans”.

Tot i així, el mateix text especifica que la dissolució d’aquest projecte al País Valencià no comportarà la desaparició del sindicat en altres punts dels Països Catalans. Alhora, també explica que continuaran “treballant a les aules i als carrers per a construir un ensenyament públic, feminista, popular, de qualitat i en català”. El text acaba assegurant que “la lluita continua”.

El sindicat va néixer el maig del 2006 a partir de la fusió d’Alternativa Estel i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC). La seva aparició va coincidir amb els anys d’instauració del pla Bolonya i aquesta ha estat, al llarg dels seus anys de recorregut, una de les seves principals reivindicacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa