Diari La Veu del País Valencià
La 1a Tomatina Solidària recull 14 tones de tomaca fregida per a famílies necessitades

EP / Bunyol.

La primera Tomatina Solidària i Digital ha recaptat quasi 14.000 quilos de tomaca fregida per a famílies necessitades en una “versió 2.0” de la festivitat a la qual se li ha volgut “donar un component de responsabilitat social” i que ha comptat amb el suport de personalitats com el vinater Jorge Cremades, el còmic Miki Nadal i les actrius Dafne Fernández i Andrea Duro, entre altres.

Així ho han explicat aquest dimarts en una roda de premsa l’alcalde de Bunyol, Rafael Pérez; el responsable de l’associació ‘1 Kilo de Ayuda’ a València, Santiago Fayos, i el director general de l’empresa Orlando a Espanya i al sud d’Europa, Jon Fernández de Barrena, entitats col·laboradores amb la localitat en la recollida de tomaca per a famílies en risc d’exclusió social. A l’acte també ha assistit l’humorista i influenciador Jorge Cremades, que ha participat en la difusió de la campanya.

Orlando ha donat un bric de tomaca fregida a ‘1 Kilo de Ayuda’ per cada piulada realitzada amb l’etiqueta #TomaTweetdeOrlando. El directiu ha expressat “una alegria enorme” perquè “la festa ha superat completament les seues expectatives en termes de notorietat”, ja que s’ha assolit l’objectiu de 10.000 quilos de tomaca fregida recaptada i s’han aconseguit els 14.000.

Foto: EP.

La campanya ha tingut un abast superior als 10 milions de contactes a les xarxes socials i el vídeo publicat a aquest efecte per Jorge Cremades, que compta amb set milions de seguidors a les xarxes socials, ha aconseguit prop d’un milió i mig de visualitzacions.

Per la seua banda, des d’’1 Kilo de Ayuda’, Fayos ha destacat que aquest tipus d’ajuda “pretén recaptar fons i recursos per a poder atendre principalment a famílies en risc d’exclusió social i acompanyar-les en la seua integració social i, especialment, laboral”.

L’alcalde de Bunyol ha assenyalat que “l’ús tant de la marca Tomatina com de tots els actius que té la nostra festa estan sempre a la disposició de causes justes i necessàries”.

Més de 160.000 quilos de tomaca

Així, s’ultimen els preparatius per a la jornada del dimecres, que comptarà amb 22.000 assistents, dels quals més de la meitat són estrangers, amb un increment de participació per part dels veïns de Bunyol, ja que si l’any passat n’eren 2.000, en aquesta edició s’espera que se n’apunten 5.000.

Durant el matí d’aquest dimarts ha començat a la Llosa (València) la càrrega dels 160.000 quilos de tomaca que s’escamparan i llançaran en la Tomatina. Des de fa anys, l’empresa Citrimed, situada al municipi, és l’encarregada de subministrar tomates madures a aquesta “singular” festivitat.

Dispositiu de seguretat

Per al consistori, la seguretat ha sigut “un tema prioritari”, per la qual cosa hi haurà prop de 700 persones vetlant per ella durant els festejos, en un esforç conjunt entre la Guàrdia Civil, serveis privats i prop de 200 voluntaris i voluntàries.

Així, l’alcalde ha explicat que personal de paisà es col·locarà “en zones especialment sensibles” i ha detallat que es “tindrà especial zel” cap a possibles agressions sexuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa