Diari La Veu del País Valencià
Per primera vegada, a València, el MuVIM acollirà la trobada anual dels viquipedistes

RedactaVeu / València.

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) acollirà, per primera vegada, durant el cap de setmana del 12 i 13 de novembre, la Viquitrobada, una trobada anual d’editors de l’enciclopèdia en línia Viquipèdia: els viquipedistes. Durant aquest esdeveniment, s’impartiran conferències i es duran a terme activitats al voltant de la popular enciclopèdia en línia i dels projectes desenvolupats per la Fundació Wikimedia.

La programació de l’acte s’elaborarà de manera comunitària, a partir de les aportacions dels voluntaris. Entre les propostes, destaquen tallers de taules informatives per a usuaris avançats o tallers per al públic general que vulga saber com funcionen els projectes ‘wiki’, que han tingut molt d’èxit en trobades anteriors, en què es feren tallers de copyright impartits per especialistes o amb la col·laboració de professors universitaris.

La darrera edició de la Viquitrobada es va celebrar a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, però aquesta edició serà especial, ja que serà la primera que no es farà en una biblioteca, sinó en un museu.

També serà la primera vegada que la trobada se celebra a València, encara que els viquipedistes desenvolupen propostes des de fa deu anys en aquesta ciutat.

Viquipedista resident

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València col·laborarà amb aquest acte, però no és la primera vegada que treballen amb Amical Wikimedia, perquè des de la tardor del 2015 hi participen en diferents projectes mitjançant els museus de la Diputació, com el MuVIM, el Museu de Prehistòria i el Museu d’Etnologia. Per exemple, es compta amb un soci d’Amical Wikimedia que feu de viquipedista resident al Museu d’Etnologia, un projecte voluntari de cooperació entre museus i la Viquipèdia.

Les col·laboracions entre associacions de viquipedistes i entitats culturals, conegudes en la Viquipèdia com GLAM (Galleries, Libraries, Archives and Museums, és a dir, Galeries, Biblioteques, Arxius i Museus), són una realitat a Europa i a la resta del món des de fa anys, i institucions com el MOMA de Nova York o la Fundació Miró han dut a terme projectes d’aquest tipus. En el cas valencià, a l’experiència pionera del Museu Valencià d’Etnologia, s’hi sumaran, aquesta tardor, més centres de l’àrea.

Comparteix

Icona de pantalla completa