Diari La Veu del País Valencià
Tardà al debat d’investidura desitja que valencians i balears exercisquen el dret a decidir
RedactaVeu / ACN / Madrid

El portaveu d’ERC, Joan Tardà, al final del seu torn de paraula durant el debat d’investidura al Congrés dels Diputats, ha volgut adreçarse-se al País Valencià i a les Balears, inicialment en castellà, i ha expressat que volia fer “un compromís carregat d’emoció dirigit als nostres germans valencians i balears” per a, tot seguit, acabar aquest parlament en català d’aquesta manera: “Els catalans i les catalanes de la República de Catalunya no ens sentirem plenament lliures nacionalment fins que el País Valencià i les Illes no hagin exercit, lliurement, el dret a decidir el seu futur. Un futur que nosaltres desitgem compartit”.

>

A partir del minut 32 s’adreça a valencians i balears. Vídeo: El Congrés.

Tardà també ha expressat, durant la seua aportació, que Catalunya culminarà la seua independència malgrat les “amenaces” que arriben de l’Estat. “No els tenim por!” en referència al president del govern, Mariano Rajoy; al líder de Ciudadanos, Albert Rivera, i al Tribunal Constitucional.

Però, també s’ha adreçat al socialista Pedro Sánchez i li ha recordat que, d’haver acceptat el referèndum després del 20-D, ell seria el president del govern espanyol des de fa mesos. Fins i tot, en el torn de rèplica ha anat més enllà i ha dit a Sánchez que “si està disposat a derogar les lleis més reaccionàries del PP, a fer polítiques econòmiques de caràcter socialdemòcrata i a autoritzar un referèndum (d’independència), aleshores que compti amb nosaltres. Els catalans sempre ens comprometrem amb les esquerres espanyoles”.

Comparteix

Icona de pantalla completa