Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa a Bonig que els diputats del PPCV voten en contra de la investidura de Rajoy
RedactaVeu / València

La resposta per part de Compromís al que consideren un “xantatge” dels populars valencians (la presidenta del PPCV va convidar els diputats socialistes i de la formació nacionalista a abstenir-se en la investidura de Rajoy a canvi de “donar suport per començar amb el canvi del model de finançament” del PV), no s’ha fet esperar i aquest divendres, el síndic nacionalista Fran Ferri li ha fet una proposta amb la qual li respon amb la mateixa medecina.

Així, el síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, considera que “el que hauria de fer Bonig és aconseguir que els 13 diputats del Partit Popular valencià a Madrid voten en contra de la investidura de Rajoy fins que estiguen garantides les reivindicacions valencianes que vàrem aprovar per unanimitat a les Corts”.

Segons Ferri, “l’intent de xantatge de Bonig es va convertir ahir –dimecres- en insult quan Rajoy va deixar clar en la seua resposta a Joan Baldoví que no s’ha impulsat el finançament just perquè ‘n’hi havia altres prioritats’”. “Queda clar que la qualitat de vida dels valencians ni és, ni ha sigut, una prioritat per al Partit Popular”, ha subratllat.

Segons ha explicat el diputat nacionalista en un comunicat fet públic aquest divendres, per a Compromís, “parlar de finançament just és parlar de més beques, millors col·legis, menys llistes d’espera, més ajudes a la dependència, més programes d’inclusió, més polítiques actives d’ocupació i un llarg etcètera de mesures per a millorar la vida dels valencians i valencianes”.

Per al síndic Fran Ferri, l’acord de Rajoy amb Ciudadanos “posa sobre escrit eixa indiferència davant els nostres problemes” ja que no fa cap referència a la regularització del deute històric, ni es compromet a fer inversions segons el nostre pes poblacional, ni posa data al Corredor Mediterrani com sí que ho fa amb altres infraestructures”.

Ferri ha recordat que, tal com va dir el portaveu al Congrés, Joan Baldoví (veure intervenció en el Congrés) “des de Compromís no ens conformem amb el dilema entre Rajoy o terceres eleccions. Treballem i treballarem –ha continuat- com hem fet sempre, per una alternativa que sí que tinga com a prioritat la millora de la vida de les persones, del País Valencià i de la resta de pobles de l’Estat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa