Diari La Veu del País Valencià
La 760 edició de la Fira de Morella, una de les més antigues del País Valencià

RedactaVeu / Morella.

Morella celebrarà els propers 9, 10 i 11 de setembre la 760 edició de la Fira, que la converteix en una de les més antigues del País Valencià, arran de la concessió feta per Jaume I el 1257. Un cap de setmana de gran activitat, on el Passeig de l’Albereda de la localitat es convertirà en un gran espai comercial amb productes i serveis de tot tipus i on milers de persones arribaran a la localitat dels Ports. Aquest any s’ha ampliat el programa d’actes, amb conferències i una exposició el divendres, amb l’edició d’una revista sobre el sector primari o amb un acte d’homenatge als presidents de l’Associació Firal Els Ports.

Es tracta d’una fira ramadera, on es conjuguen les dues tradicions que van donar fama a la vila medieval: el comerç i la ramaderia. La tradició comercial de la ciutat es conjuga amb l’exposició de bestiar selecte, instal·lacions, ferramentes i maquinària agrícola.

Cartell Fira. Imatge: Ajuntament de Morella.

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, afirma que “la Fira és el moment de reivindicació del sector primari, però també és un enorme aparador per mostrar als visitants tots els nostres productes”. L’edil també ha destacat les possibilitats de col·laboració existents entre el sector primari i el turístic, per exemple algunes iniciatives com la promoció de la carn, les degustacions o els sortejos de productes.

Programació de la Fira

La programació manté la seua estructura habitual, però també ha incorporat novetats. Divendres a la vesprada s’inaugurarà l’exposició Gent dels masos, herois de la muntanya, de Raül Segura. A continuació, el director dels museus de Morella, Carlos Sangüesa, realitzarà una conferència sobre la història de la Fira.

A més, cal destacar el ja tradicional concurs de gossos d’atura, un dels actes importants de diumenge, jornada que també comptarà amb la cercavila del Grup de Gaiters de Morella. A la vesprada se celebrarà l’acte central de la Fira, amb un homenatge als presidents de l’Associació Firal Els Ports. Per tal de completar la informació de la programació podeu consultar el següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa