Diari La Veu del País Valencià
Arranca la sisena edició de la Volta Ciclista a València
RedactaVeu / València

El teló de la setmana gran del ciclisme a València s’ha alçat aquest dijous en la plaça de l’Ajuntament del cap i casal, on ha arrancat la sisena edició de la Volta Ciclista a València-Trofeu Diputació de València, que en aquesta ocasió consta de quatre etapes i 502 quilòmetres de recorregut.

Els més de 160 ciclistes dels 23 equips inscrits, amb representació de Portugal, França, Holanda, Japó, Sud-àfrica i Rússia, han pres l’eixida al voltant de les tres de la vesprada rumb a Gandia, amb un recorregut de 117 quilòmetres.

La segona jornada, aquest divendres, es disputarà a l’entorn d’Olocau, amb l’ascens al port de la Xirivilla; la tercera discorrerà per les carreteres de tobogans de Nàquera; i l’última etapa consistirà en un trepidant circuit a Montcada.

“Si aquesta última etapa tinguera un repetjó més podria ser perfectament un circuit del Mundial”, ha assegurat el president de la Federació Valenciana de Ciclisme, Amadeo Olmos. Per la seua banda, la diputada d’Igualtat i Esports, Isabel García, ha destacat l’afició al ciclisme en la demarcació de València i “l’important paper de promoció de l’esport base i d’elit que es fa des de la Diputació i que tractem d’acostar en tot moment als municipis i les comarques”.

Des de la corporació supramunicipal han anunciat que seguiran donant suport a l’esport participatiu i inclusiu, “com ha demostrat ser el ciclisme”. Prova d’açò és, a més d’aquesta implicació en la Volta a València-Trofeu Diputació, l’aposta per portar la Volta a Espanya a la demarcació de València, ja que “quan acabe la Volta ens prepararem per a rebre la caravana de la Volta a Espanya, un espectacle esportiu de primer nivell i un aparador turístic per als nostres pobles i ciutats”, segons ha anunciat la diputada d’Esports.

La 18a etapa de la Volta, que dijous que ve transcorrerà entre les localitats de Requena i Gandia, “recorre la demarcació des de l’interior fins a la costa, travessant diferents municipis que mostraran els seus encants al món a través de les televisions de més d’un centenar de països”, ha apuntat Isabel García.

García també ha posat en valor la important tornada econòmica que es preveu que quadruplique la inversió de la Diputació en l’esdeveniment, amb “un important benefici per a tots els hotels i locals de restauració pels quals passen els 2.500 professionals i 1.400 periodistes acreditats que formen part de la caravana de la Volta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa